Aandeel Novacyt

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Novacyt? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: FR0010397232
Tickercode: ALNOV | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Novacyt kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Novacyt

Het coronavirus zorgt voor veel paniek op de financiële markten. Veel bedrijven hebben hier last van. Toch zijn er ook juist bedrijven die kunnen profiteren van deze opkomende epidemie. Het aandeel Novacyt is zo’n aandeel en de Novacyt koers is recent omhoog geschoten.

 

In dit artikel bespreken we de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact daarvan op de beurs en het aandeel Novacyt.

 

Aandeel Novacyt; profiteren van coronavirus

De indices staan onder druk en zakken stevig weg. Veel beleggers zoeken bescherming tegen de onzekerheid, maar andere investeerders proberen juist in te spelen op de kansen die het coronavirus brengt. Voorbeelden daarvan zijn producenten van mondkapjes zoals Alpha Pro Tech of vaccinbedrijf Navavax. Novacyt is gespecialiseerd in het stellen van diagnoses en het testen tegen het coronavirus. De koers is al sterk opgelopen, maar kan mogelijk verder profiteren van de oplopende onzekerheid rond het coronavirus. 

Aandeel Novacyt beleggen coronavirus - koers novacyt

Aandeel Novacyt (ALNOV)

Novacyt heeft een beursnotering in Frankrijk voor 90% en het Verenigd Koninkrijk 10%. Grootaandeelhouders zijn het Franse Vatel Capital en Talence Gestion. De organisatie verkoopt diagnose producten aan ziekenhuizen, klinieken en andere zorgaanbieders. Novacyt produceert in vitro en moleculaire diagnostische tests en levert wereldwijd een uitgebreid assortiment testen en reagentia. Sinds de start van het virus wordt dit biotechbedrijf in verband gebracht met het coronavirus. Novacyt heeft echter geen vaccin. Logisch want Novacyt richt zich ook niet op vaccins, maar heeft wel de tests om het virus te diagnosticeren.

Goedkeuring Novacyt test

Novacyt verkocht al langer tests, maar 17 februari zijn deze tests ook goedgekeurd door de Europese Unie. Dit biedt dus veel potentieel wanneer het coronavirus zich verder in Europa verspreid. Er loopt intussen een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA om de test goed te keuren voor gebruik bij noodgevallen. Hierdoor zou de test ook tijdelijk kunnen worden gebruikt voor klinische diagnoses in de VS. De test is zo ontworpen dat hij alleen de nieuwe variant van het virus detecteert, die eind vorig jaar opdook in China. Andere tests zijn minder specifiek en kunnen leiden tot valse diagnoses, aldus Novacyt.

De test werkt binnen twee uur, wat kan helpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook hoeft de test niet te worden gekoeld bij tropische klimaten, wat de transportkosten drukt. Het bedrijf maakte jarenlang verlies en stond dichtbij een faillissement. Novacyt haalde de afgelopen jaren vaak geld op en de koers van het bedrijf was veranderd in een pennystock. Het coronavirus kan het bedrijf wellicht uit zijn lijden verlossen. Novacyt haalt extra geld op bij aandeelhouders om de test verder uit te rollen en meer te investeren in groei. De eerste uitgave van aandelen levert zo’n € 7,2 miljoen op. Mogelijk komen er nog meer van dit soort acties om meer kapitaal op te halen. Een andere mogelijkheid is een mogelijke samenwerking met een andere grotere farmaceut.

Koers Novacyt

De koers van Novacyt is zeer sterk opgelopen door het nieuws rond het coronavirus. Ondanks deze enorme koersexplosie is het aandeel nog steeds meer € 82,6 miljoen waard. Mocht de test echt een doorslaand succes worden dan is er door de geringe marktkapitalisatie nog veel ruimte voor groei. Het gevaar is wel dat alles moet komen van komende groei. De omzet is met € 13,4 miljoen afgelopen jaar nog steeds zeer beperkt. Beleggers spelen dus duidelijk in op de toekomstige groei.

Koers aandeel Novacyt

Conclusie

De koers van Novacyt is omhoog geschoten en dit is veroorzaakt door het coronavirus. Het bedrijf heeft al wat kapitaal opgehaald, maar om de gehoopte groei te realiseren is er mogelijk nog meer nodig. Dit kan mogelijk door middel van een samenwerking of door nieuwe aandelen uit te geven. De koers van het aandeel is sterk gekoppeld aan het succes van de corona test. Mocht de Amerikaanse FDA ook toestemming geven dan kan de koers verder omhoog schieten. Gezien de sterk gestegen koers kan het aandeel echter ook sterk dalen wanneer de resultaten van de test tegenvallen of het gevaar van het coronavirus afzwakt.

Aandeel Novacyt kopen via LYNX

U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld, dus ook het aandeel Novacyt. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 30 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van Novacyt beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Novacyt. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Novacyt kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Novacyt

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Aandeel Novacyt: Bedrijfsinformatie Novacyt SA

Novacyt is een Brits-Franse biotechnologiegroep die zich toelegt op klinische diagnostiek met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het bedrijf is vooral bekend voor zijn productie van in vitro en moleculair diagnostische tests. Novacyt levert wereldwijd een uitgebreid gamma aan tests.

Verder is het bedrijf bekend om zijn coronavirustests. In januari 2020 kondigde het bedrijf aan dat hun afdeling moleculaire diagnostiek een moleculaire test voor het COVID-19 virus had gelanceerd. De testen werden al snel goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Novacyt heeft samengewerkt met AstraZeneca, GlaxoSmithKline en de Universiteit van Cambridge.