Aandeel Hornbach Holding

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Hornbach Holding? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: DE0006083405
Tickercode: HBH | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Hornbach Holding kopen De beste aandelen
 • 1 D
 • 1 W
 • 1 M
 • 6 M
 • YTD
 • 1 J
 • 5 J
 • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Hornbach Holding

Hornbach is één van de grootste uitbaters van doe-het-zelf winkels in Europa. Het aandeel Hornbach is met 35% gedaald van haar recente top van € 82,- naar een koers van € 55,50. Deze daling biedt beleggers de mogelijkheid te investeren in een groeiende winkelketen, die kan profiteren van de aantrekkende huizenmarkt.

In dit artikel geef ik u informatie over de volgende onderwerpen:

 • Koersverloop aandeel Hornbach
 • Historie Hornbach
 • Kansen & risico’s van het aandeel Hornbach
 • Conclusie

 

Koersverloop aandeel Hornbach

De koers van het aandeel Hornbach Holding is de afgelopen maanden hard afgestraft, zonder da het bedrijf met teleurstellende cijfers naar buiten kwam. Het aandeel Hornbach Holding zakte met maar liefst 35% in, waardoor de koers nu dicht bij de steun van € 50,- is gekomen. Dit is aan de onderkant van de bandbreedte waar dit aandeel zich de laatste tijd in begeeft.

Koersgrafiek aandeel Hornbach

Historie Hornbach

Hornbach is van oorsprong een Duits familiebedrijf dat nog steeds door de familie gecontroleerd wordt. Het bedrijf bestaat al meer dan 140 jaar en opende haar eerste doe-het-zelf winkels 50 jaar geleden. Deze lange historie van groei zorgt ervoor dat er veel verborgen bezittingen op de balans staan, zoals grotendeels afgeschreven vastgoed. Deze reserves bedragen alleen al € 608 miljoen, maar de winsten hiervan worden enigszins verborgen door grote investeringen in nieuwe winkels en de webwinkel. Deze investeringen zullen echter afnemen nu de webwinkel in alle landen online is, waardoor de winst verder kan toenemen.

Kansen & risico’s van het aandeel Hornbach

Door een daling van de koers is het aandeel Hornbach fors in prijs gedaald. Het bedrijf is echter in deze periode nauwelijks veranderd. Het bedrijf heeft een boekwaarde van € 1.516 miljoen en € 608 miljoen aan verborgen reserves. Dat is een stuk meer dan de huidige marktwaarde van € 899 miljoen. De koers-winstverhouding van 11 is ook ruim onder het marktgemiddelde. Bovendien heeft Hornbach fors geïnvesteerd in het uitrollen van het online format naar al de negen Europese landen waar het actief is.

Beleggen in het aandeel Hornbach is niet zonder risico’s. Hornbach bevindt zich namelijk in de zeer competitieve markt voor doe-het-zelf winkels waarbij faillissementen geen uitzondering zijn. Het fortuin van bedrijven in deze branche kan snel verkeren als ze de gunst van de consument verliezen.

Conclusie

Hornbach Holding is een Duitse doe-het-zelf keten die ook in Nederland stevig voet aan de grond heeft gekregen. Een flinke koersdaling biedt kansen voor beleggers die de onderliggende waarde zien, bereidt zijn de risico’s te dragen en vertrouwen hebben in de toekomst van dit winkelconcept.

Wubbe Bos heeft recent aandelen Hornbach Holding gekocht en is van plan deze te houden voor de lange termijn.

Het aandeel Hornbach kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Hornbach. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Hornbach Holding: Analyses & tips

Waarom in aandelen van Hornbach Holding beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Hornbach Holding. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Hornbach Holding kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Hornbach Holding

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Hornbach Holding : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio