We begrijpen dat u als (beginnende) optiebelegger graag een duidelijk overzicht wilt hebben van de mogelijkheden die u binnen het platform van LYNX heeft.

 

Maar waar begint u?

Afgelopen week heeft mijn collega Tycho Schaaf in een LYNX Masterclass 5 handige tools om succesvol in opties te handelen besproken. In dit webinar zijn 5 verschillende tools aan de OptieTrader, Probability Lab, ComboTrader, Risk Navigator en het Option Strategy Lab aan bod gekomen.

Om deze masterclass te ondersteunen, hebben wij een overzicht gemaakt van deze tools. Dus komt u er even niet uit? Pak dit artikel er dan bij om alle strategieën efficiënt te gebruiken.

Masterclass: 5 handige tools om succesvol in opties te handelen

 

OptieTrader

Voor een duidelijk overzicht van de optieprijzen kunt u gebruik maken van de OptieTrader, waar u zelf kunt aangeven welke opties worden weergegeven. Alle bied- en laatprijzen van de door u gekozen opties verschijnen in beeld. Zo heeft u dus een duidelijk beeld van alle actuele prijzen voor de opties in de markt.

Daarnaast worden ook de optiegrieken en de implied volatiliteit getoond zodat u op basis van deze informatie kunt bepalen welke optie voor u aantrekkelijk is en past binnen uw strategie.

Optietrader - optietools

Probability Lab

Het Probability Lab biedt u een praktische en visuele manier om met opties te werken zonder over de ingewikkelde wiskunde na te hoeven denken.

U kunt deze tool dus gebruiken om de kansverdeling van de markt te analyseren en te bepalen welke optiecombinatie het beste bij uw visie over de markt aansluit.

Probability Lab - optietools

Hierboven ziet u de kansverdeling van de AEX voor de expiratie in april. Deze verdeling is gebaseerd op de prijzen van de opties. Hier valt bijvoorbeeld uit op te maken dat de markt de kans op 37,34% schat dat de AEX in april onder de 440 expireert. Schat u deze kans zelf hoger in, dan kunt u dus voor een mooie prijs een putspread opzetten.

ComboTrader

Voor de komende weken verwacht ik een terugval van de AEX. Om hierop in te spelen koop ik bijvoorbeeld een putspread 440-430 op de AEX met expiratie 15 april. Via het TWS handelsplatform kunt u met één klik in zo’n combinatie handelen.

U kunt de combinatie toevoegen zodat u met één oogopslag kunt zien wat de bied- en laatprijs is voor de hele combinatie.

Combo trader - optietools

Hierboven ziet u de putspread in het handelsplatform staan. Op dit moment kunt u de combinatie met één klik voor 3.64 aankopen. U koopt de 440 put en schrijft tegelijkertijd de 430 put. Een duidelijke uitleg hoe u deze combinaties inlegt, vindt u hier.

Risk Navigator

Met de risk navigator krijgt u inzicht in de risico’s van uw openstaande posities binnen uw portefeuille. U krijgt overzichtelijk weergegeven wat de optiegrieken zijn van de onderliggende opties, de delta, gamma, vega en theta.

Daarnaast wordt visueel weergegeven welk resultaat de openstaande positie oplevert bij een bepaalde koers van de onderliggende waarde. Hieronder ziet u de risk navigator van de AEX putspread.

Risk navigator - optietools

Bovenin ziet u allereerst uw rekeninggegevens. Daaronder ziet u om welke posities het gaat en wat de prijzen en optiegrieken zijn per optie. De regel All Underlyings geeft deze gegevens weer van de gehele combinatie die is ingevoerd.

In dit voorbeeld wordt de putspread 10 keer ingenomen. U ziet dat deze een delta hebben van -159, een gamma van 1, een vega van 9 en tenslotte en theta van 7.

In de grafiek ziet u uw winst en verlies weergegeven tijdens de expiratie in april. Op de x-as staan de AEX prijzen en op de y-as staat uw winst/verlies weergegeven. Zo ziet u precies op welk niveau u welk resultaat behaalt. 

 

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. 

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.