ETF van de week: iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC)

Door Achim Mautz


iShares China Large Cap UCITS
ISIN: IE00B02KXK85
|
Ticker: FXC
|
Valuta: USD
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC)

De China Large Cap ETF geeft ons toegang tot Chinese bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. Het fonds volgt de prestaties van een index die bestaat uit de 50 grootste Chinese bedrijven met een notering aan de Hongkong Stock Exchange. Chinese aandelen behoorden de afgelopen jaren tot de verliezers op de aandelenmarkten. Dit jaar is het beeld echter weer veranderd.

Uitleg: Nadat de koers van de ETF in mei sterk versnelde, koerste de ETF noordwaarts naar 78,50 euro. Dit werd gevolgd door een terugval naar de EMA 50 en deze consolidatie is al enkele weken aan de gang. Op maandag zagen we weer een bullish impuls. Een uitbraak zou de start kunnen betekenen van een nieuwe rally. Als de koers echter onder de 50-dagenlijn zou sluiten, zou de situatie verslechteren en zouden de beren weer aan de beurt zijn.

Set-up: Voor een entry willen we wachten op een uitbraak boven de EUR 72,60. Na het openen van de positie kan de trade worden afgedekt met een stoploss op 70,89 euro, onder de EMA 50. De high van mei vertegenwoordigt het eerste koersdoel. Beleggers kunnen de stoploss ook iets lager zetten, onder de low van begin juni om de positie iets meer ruimte te geven.

Grafiek iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC)
iShares China Large Cap UCITS ETF (FXC) set-up
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.