ETF van de week: iShares MSCI EM UCITS ETF (IEEM)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares MSCI EM UCITS ETF (IEEM)

De iShares Emerging Markets ETF geeft ons directe toegang tot een breed scala aan bedrijven uit opkomende markten. Het fonds volgt de MSCI Emerging Markets Index, waardoor we kunnen profiteren van de grootste en meest liquide aandelen uit landen als China, India, Taiwan, Zuid-Korea, Brazilië en Saoedi-Arabië. De ETF heeft dit jaar al sterke prestaties laten zien.

Uitleg: Opkomende markten hebben vaak een hogere economische groei dan hoogontwikkelde geïndustrialiseerde landen. Dit kan leiden tot hogere rendementen in een vroeg ontwikkelingsstadium en biedt ook potentieel voor veel groei op de lange termijn. Uiteraard zijn de risico’s in dit soort landen eveneens aanwezig. Met deze ETF voor opkomende markten kunt u uw portefeuille spreiden over verschillende landen en sectoren.

Set-up: In ons scenario willen we wachten op een technische uitbraak boven de 42,90 euro. Dit zou de ETF ruimte geven voor een grotere stijging richting ons koersdoel op 46,00 euro. De stoploss kan men onder de recente bodem op 41,90 euro plaatsen. Een daling hieronder kan een grotere daling uitlokken.

Grafiek iShares MSCI EM UCITS ETF (IEEM)
iShares MSCI EM UCITS ETF (IEEM) set-up
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.