Spreiden doet verblijden. Beleggen in Exchange Traded Funds (ETF’s) kan interessant zijn.

Lyxor Euro Stoxx Banks UCITS ETF (BNKE) vanaf 2013 + afgeleid 40 weeks gemiddelde

Vanwege de stijgende kapitaalmarktrente zijn de financiële waarden weer terug in de belangstelling. Terwijl Europese en Amerikaanse aandelenindices te lijden hebben onder verkoopdruk, blijkt o.a. de Europese banksector bijzonder sterk te presteren. Illustratief is het koersverloop van Lyxor Euro Stoxx Banks UCITS ETF (BNKE) dat momenteel bijna 14% boven de slotstand van eind 2021 noteert. Het proces van opeenvolgende hogere toppen en hogere bodems wordt in slow motion via het 40-weeks stijgende koersgemiddelde weerspiegelt. Indien de renteniveaus blijven oplopen in Europa is een beursnotering richting € 125 dit jaar wellicht haalbaar.

iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF (IAPD) + relatieve sterkte t.o.v. SPDR MSCI ACWI ETF (ACWE)

Een koerswinst van bijna 7% wordt momenteel gerealiseerd in iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF (IAPD). De regionale aandelentracker heeft met ingang van dit jaar een dalend trendkanaal aan de bovenzijde verlaten. Dit duidde op een positieve trendwijziging. Ook zijn de koerstoppen van het vierde kwartaal vorig jaar gepasseerd en succesvol getest tijdens de gebruikelijke pullbackbeweging. De nieuwe opleving bevestigt de positieve draai. Ten opzichte van de wereldwijd gespreide aandelentracker SPDR MSCI ACWI ETF (ACWE) is er sprake van outperformance. Internationaal georiënteerde aandelenbeleggers die op zoek zijn naar verblijding in spreiding vinden in de IAPD-ETF een gunstige trendontwikkeling.

iShares MSCI Japan UCITS ETF (IJPN) vanaf 2015 + relatieve sterkte t.o.v. SPDR MSCI ACWI ETF

Aandelenbeleggers die in 2021 hun heil zochten in Japanse aandelen hebben lange tijd in technische zin de wind in de zeilen gehad. Het meerjarige stijgende trendkanaal in iShares MSCI Japan UCITS ETF werd vorig jaar aan de bovenzijde uitgedaagd. De stijgende steunlijn langs de bodems van de afgelopen twee jaar is echter neerwaarts afgebroken en de beurskoers noteert nu weer onder de lange termijn weerstandlijn. De koersprestaties van iShares MSCI Japan UCITS ETF blijven overigens al jarenlang achter ten opzichte van de wereldwijd gespreide aandelentracker ‘ACWE’-ETF. De blijdschap in de afgelopen twee jaar is nu voorbij. Op zoek dus naar andere trackers is de conclusie.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart