De uitgebroken oorlog in Oekraïne zorgt voor aanhoudende prijsstijgingen aan de benzinepomp.

WisdomTree Gasoline ETF (UGAS) op maandbasis

WisdomTree Gasoline ETF (UGAS) op maandbasis | TA Loef

De energieprijzen stegen als gevolg van de inval door Rusland in Oekraïne explosief. De koersgrafiek van WisdomTree Gasoline ETF (UGAS) op maandbasis geeft een indicatie omtrent de toekomstige vraag. Grafieken voorspellen niets, maar gas- en oliehandelaren kijken uiteraard naar het verleden om houvast te zoeken gelet op de onzekere situatie die nu is ontstaan. In de prijszone tussen € 42 en € 44 zijn in de UGAS ETF in 2008 en 2013 prijsstijgingen twee keer tot stilstand gekomen. Het lijkt dan ook logisch om de actueel stijgende trend te respecteren totdat de stijging in de UGAS ETF van richting veranderd. Op basis van de actuele kennis van zaken en ontwikkelingen is een prijsstijging van ongeveer 20% vanaf het huidige prijsniveau niet ondenkbaar.

Goudprijs in euro’s op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Goudprijs in euro’s op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index | TA Loef

De goudprijs acteert traditioneel als vluchthaven in onzekere tijden. In tijden van oorlog bewijst goud ook doorgaans haar waarde. De goudprijs uitgedrukt in euro’s testte deze week haar vorige piekniveau uit 2020 rond € 1750, maar winstnemingen zijn bij een test van een weerstandgrens meestal wel te verwachten. Het 40-weeks koersgemiddelde (als alternatief voor het langetermijn 200-daags koersgemiddelde) toont een stijgende hellingshoek. Langetermijnbeleggers krijgen hiermee een indicatie omtrent de kans op nieuwe recordniveaus. Boven € 1650 mag terugkerende vraag worden verwacht naar het edele metaal. Het koopmoment is binnen handbereik.

AEX-index in 2022 op basis van 30-minuten

AEX-index in 2022 op basis van 30-minuten | TA Loef

Degenen die op een of andere manier een belang hebben in de Nederlandse aandelenbeurs zullen rekening moeten houden met het zgn. ‘marktrisico’. De AEX-index is de meest gevolgde aandelenindex onder Nederlandse beleggers en toont dit jaar een dalend trendkanaal. Trendvolgers respecteren de richting van deze trend en kunnen actief inspelen op een hervatting van de verkoopdruk bij een terugtest van voormalige bodemniveaus (denk aan ca. AEX 725 en AEX 740) of bij een terugtest van de dalende weerstandlijn (nu nabij AEX 745). Bij de opmaak van deze technische blog rond 16:00 uur keert de verkoopgedachte alweer terug.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart