Artikel laten voorlezen

Twee factoren schudden elkaar de hand. Waar vraag en aanbod elkaar ontmoet komt een prijs tot stand. Ook in cryptovaluta’s.

BTC/EUR vanaf 2020

BTC/EUR vanaf 2020

Voor velen is de cryptowereld een lastige omgeving om te doorgronden. Slechts weinigen begrijpen echt het verschil tussen waardecreatie in de technologische innovaties en wat gedoemd is te mislukken. De chartist stond erbij en keer ernaar. Dat wil zeggen, de vraag- en aanbodkrachten in de bitcoin (BTC) gewaardeerd in euro’s toont nu een waaier van zgn. technische ‘fan’lijnen. In theorie geldt een doorbraak van de derde ‘fan’lijn als een belangrijkste signaal voor een mogelijk volledig terugkeer naar de startpunt van de trendlijn. Investeerders in BTC/EUR moeten zich bewust zijn van de recent lagere top die is ontstaan bij het terugtesten van de bodemniveaus uit 2021. Er is een groep marktparticipanten die deze maand de bekende eieren voor hun geld kozen door ‘break even’ de bitcoins weer aan te bieden. Voor hen die nog bitcoins in bezit hebben wachten bange tijden.

BTC/USD op uurbasis in de afgelopen drie maanden.

BTC/USD op uurbasis in de afgelopen drie maanden.

Het is alweer bijna drie maanden geleden (lees: 3 juni 2022) dat in de technische analyse blog gewaarschuwd werd voor een ‘crypto crash’. De bitcoin noteerde op dat moment ca. $ 29.600 maar kort na publicatie duikelde de bitcoin naar ca. 18.000. Het koersherstel in de afgelopen maanden toont een zgn. ‘rising wedge’. Patroonherkenning staat in de technische analyse centraal om een idee te krijgen wat de toekomstige trend vermoedelijk wordt. De stijgende wig is een continuatiepatroon. De recente neerwaartse uitbraak duidt er dan ook op dat lagere waarderingen in de bitcoin mogen worden verwacht. Een daling onder $ 19.000 zou minimaal tot een hertest van het dieptepunt in juni moeten leiden. Dit is de gedachte gelet op het proces van opeenvolgende lagere toppen in de grafiek op uurbasis.

Ethereum (in USD) op uurbasis

Ethereum (in USD) op uurbasis

Het kan nooit kwaad om ingeval van het ontwikkelen van een visie voor een specifieke beleggingscategorie wat verder te kijken dan een individueel beleggingsobject. Ethereum is een bekende andere cryptomunt die actieve monitoring rechtvaardigt. Positief is de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems in juni en juli dit jaar. Deze steunlijn is nog intact en succesvol opnieuw getest. Negatief is het hoofdschouderpatroon dat zich in de afgelopen anderhalve maand ontwikkelt. In theorie wordt de gebroken (gele) neklijn in een laatste herstelpoging nog een keer getest. De praktijk moet per direct nu aantonen dat het inderdaad om een laatste opleving gaat. Een concrete bevestiging wordt verkregen na een daling onder $ 1450.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart