Artikel laten voorlezen

Zorgelijke berichtgeving over cryptoplatform Binance en concurrent FTX jaagt beleggers in bitcoins richting de nooduitgang.

VanEck Bitcoin ETN (VBTC) vanaf juni 2021

Beleggen (of liever gezegd speculeren) in crypto’s brengt – net zoals in veel andere beleggingsmarkten – risico’s met zich mee. De cryptomarkt is een relatief jong fenomeen, waarin het lastig is om de precieze waarde te bepalen van wat er zo allemaal geproduceerd en geïntroduceerd wordt. De technische analyse beperkt zich daarom tot het herkennen van trends en koerspatronen primair met behulp van koersgrafieken en trendlijnen. Verontrustende berichtgeving vandaag over Binance en de aangekondigde overname van FTX blijkt de emoties van beleggers in bitcoin te besmetten. VanEck Bitcoin ETN (VBTC) beweegt in de afgelopen maanden in een dalend trendkanaal en duikelt deze week naar een nieuw dieptepunt dit jaar. Wat er precies aan de hand is, weet de chartist niet. De chartist weet wel dat een nieuw dieptepunt onmogelijk positief nieuws brengt.

XETRA DAX vanaf november 2021

In de financiële media verschijnen dit jaar zorgelijke berichten omtrent de Duitse economie. Iedereen weet onderhand wel wat de aanleiding hiervoor is, dus daarover vandaag geen betoog. De technische analyse veronderstelt dat alle noodzakelijke informatie in de beursindex wordt verdisconteerd en dat beurskoersen bewegen in trends. De opwaartse uitbraak van de Xetra DAX index boven de dalende weerstandlijn geeft aanleiding om optimistischer te worden. Het simpele feit dat de neerwaartse uitbraak in september geen nieuwe verkoopgolf heeft opgeleverd, maar juist heeft geresulteerd in een koersrally, suggereert dat de markt veel slecht nieuws en negatieve verwachtingen heeft verwerkt. Boven de 13.000-puntengrens is de hoop voorlopig weer de baas.

INFINEON TECHNOLOGIES vanaf januari 2020

Het Duitse aandeel Infineon Technologies toont vanaf het dieptepunt in maart 2020 een drietal ‘fan’lijnen. Deze waaier aan steunlijnen heeft als belangrijkste kenmerk indicaties te geven over de mate van vraag en aanbod. De belangrijkste hint geeft de derde ‘fan’lijn. Deze ‘fan’lijn bepaalt of er wel of geen terugkeer naar de basis van het waaierpatroon is te verwachten. Deze derde ‘fan’lijn blijkt recent succesvol getest. Een ‘W’-patroon is nu in ontwikkeling, waarbij een tweetal dalende weerstandlijnen opwaarts zijn gepasseerd. Boven zijn € 26 de technische vooruitzichten weer verbeterd. Onder € 23 breken daarentegen zeer zware tijden aan.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart