Op 1 februari werden enkele kansen in Duitse aandelen getoond. De Xetra Dax is er niet gerust op.

Deutsche Bank vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. Xetra DAX index

Eerder deze week werd geconstateerd dat traders of beleggers in Duitse aandelen selectiever te werk moeten gaan om de kansen zo goed mogelijk te benutten. Een technisch sterk signaal is in de koersgrafiek van het aandeel Deutsche Bank waarneembaar. Deze week is er sprake van een krachtige opwaartse uitbraak in het verlengde van een rally die vanaf de onderkant van een tradingrange vorige maand werd ingezet. De (roze) relatieve sterktelijn van de koersprestaties van Deutsche Bank afgezet tegen de Duitse Xetra Dax breekt uit naar een nieuw 12-maands hoogtepunt. Aandelenbeleggers geven hiermee blijk van een groot vertrouwen in Deutsche Bank. Een terugval naar het uitbraakniveau rond € 12,50 zou spijtoptanten over de streep moeten trekken.

Siemens vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. Xetra DAX index

Het aandeel Siemens daalt zojuist naar de laagste notering dit jaar in absolute zin en in relatieve zin tegenover de Duitse Xetra DAX index. Het marktgedrag toont verkoopdruk na een trendbreuk voorafgaand aan een dubbele top in de afgelopen maanden. Het (complexe) ‘M’-patroon mag worden omgeklapt naar beneden, nu de steun rond € 142 neerwaarts is gebroken en succesvol werd teruggetest. De afstand tussen de weerstandsgrens nabij € 156 en een dubbele bodem bij ca. € 142 wijst op een daling van € 14 onder € 142. Het koersdoel wordt dus € 128. In juli 2021 werd intraday een bodem gezet bij € 124,96. Koopjesjagers moeten even geduld hebben, totdat de beurskoers tussen € 128  en € 125 beland.

Xetra Dax op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het hoofdschouderpatroon staat in de technische analyse vooral bekend als het meest betrouwbare trendomkeerpatroon. Minder bekend, maar minstens zo betekenisvol, is het hoofdschouderpatroon in de rol van continuatieformatie. Dit laatste lijkt nu van toepassing in de Xetra Dax grafiek op uurbasis vanaf eind november vorig jaar. Bij de opmaak van deze blog op vrijdagmiddag rond 16:00 uur wordt de neklijn getest. Er lijkt nog wel een beetje speelruimte rond de 15.000-puntengrens, echter de Duitse beursbarometer geeft alle aanleiding om ongerust te worden. Onder de neklijn dreigt het hoofdschouderpatroon volgens de theorie volledig om te zullen klappen. Dan wordt het koersdoel ca. 13.750 en ontstaan op lagere waarderingsniveaus veel gunstiger koopkansen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart