Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

In de afgelopen zeven weken blijken beleggers weer met interesse te kijken naar het bioscoopaandeel Kinepolis.

Kinepolis Group vanaf september 2016 op weekbasis

Kinepolis Group vanaf september 2016 op weekbasisMet de versoepeling van de coronamaatregelen hebben beleggers weer meer de kans om de deur uit te gaan voor ontspanning. De beurskoers van bioscoopexploitant Kinepolis heeft vandaag de koersverliezen van het afgelopen jaar bijna volledig ingelopen. Indien alles meezit, kan de meerjarige koerstop rond € 62 voor het einde van 2021 worden bereikt. Natuurlijk kan de film ook slechter aflopen. Vanaf de bodem in 2020 is een stijging in drie grote impulsbewegingen zichtbaar. De aanhangers van de ‘Elliott Wave’-theorie zullen de actuele stijging dan ook zien als de laatste fase van het complete koersherstel. Optimisten willen daarom geen beurskoers onder € 51 meer zien.

Europese DJ Stoxx 600 Travel & Leisure + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

Europese DJ Stoxx 600 Travel & Leisure + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

Op 13 april dit jaar werd in de technische analyse blog vastgesteld dat de reisbranche was volgeboekt. De technische conclusie luidde dat er geen campingrally in 2021 zou geschieden, gelet op de sterkste koersprestaties in de Europese reis- en ontspanningssector in een tijdbestek van 12 maanden. De koerstop vlak voor de uitbraak van het coronavirus vorig jaar was weer bereikt en gaf daarom ook aanleiding om winstnemingen te verwachten. De koersprestaties van de Europe DJ Stoxx 600 Travel & Leisure blijken nadien afgevlakt. De herstelbeweging in de afgelopen dagen is een opvallend afwijkend positief fenomeen, ten opzichte van het Europese brede marktsentiment. Beleggers willen duidelijk geen problemen zien, maar zijn welbewust op zoek naar ontspanning.

BEL 20 index op weekbasis vanaf september 2016

BEL-20 index op weekbasis vanaf september 2016

Aandelenbeleggers lezen in de financiële media over hoogtevrees op de beurs. Maar wat is hoog? Hoogtepunten in de Belgische BEL 20 index in de periode voor de corona-uitbraak werden bereikt rond de 4.200 puntengrens in januari 2018 en in februari 2020. Dit jaar bleek die 4.200-puntengrens in juni en juli tot enige aarzeling te leiden, maar vorige maand werd de toppenlijn gepasseerd. Een betrouwbaar geachte uitbraakmarge van 3% werd overschreden, waardoor het technische koopsignaal bij een terugval naar 4.200 opnieuw instapkansen zou moeten bieden. Vorige week viel de BEL 20 index onder de meerjarige weerstand terug. Wanneer de markt niet doet wat het zou moeten doen, dan zit er waarschijnlijk iets niet goed. De BEL 20 index toont een spannende trailer.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart