Geopolitieke spanningen dwingen tot de urgente noodzaak om de beurskoersen actief te volgen.

Fugro vanaf 2021 op dagbasis

Fugro vanaf 2021 op dagbasis | LYNX Beleggen

Een technisch antwoord op de vraag ‘kopen?’, ‘verkopen?’ of ‘houden?’ met betrekking tot het aandeel Fugro werd in de LYNX TA BLOG d.d. 17 januari 2022 positief beantwoord. Een herstel boven de bodem van juli vorig jaar in samenhang met relatief sterkere prestaties ten opzichte van de AEX-index gaven aanleiding optimistischer te worden. De verbeteringen verliepen niet zonder slag of stoot (zie forse daling op 24 januari jongstleden). Maar na de opwaartse uitbraak in de koersnotering van Fugro eind vorige week en het nieuwe hoogtepunt dit jaar zojuist tegenover een AEX-index die wegzakt onder het bodemniveau van 24 januari dit jaar wordt de positieve conclusie benadrukt.

BE Semiconductor Industries (BESI) vanaf 2021 op dagbasis

BE Semiconductor Industries (BESI) vanaf 2021 op dagbasis | LYNX Beleggen

Aandeelhouders van BESI moeten bestand zijn tegen de flinke koersschommelingen. Koersstijgingen en -dalingen overtreffen regelmatig de 10%-grens na draaipunten omhoog of omlaag. In de afgelopen 12 maanden overheerst de ‘buy the dip’-mentaliteit en die tactiek blijkt tot voor kort vruchtbaar. Het proces van opeenvolgende hogere bodems is thans boven € 70 intact. Er is echter een hoofdschouderpatroon herkenbaar sinds de bodem rond € 68 in december vorig jaar. De afstand naar de top bedraagt ca. € 20. Mocht de beurskoers van BESI terugvallen onder € 70 dan dreigt het stijgende trendkanaal volledig om te klappen naar € 57 respectievelijk € 50.

Xetra DAX afgelopen 12 maanden

Xetra DAX afgelopen 12 maanden | LYNX Beleggen

In 2022 was de stemming in de Duitse aandelenmarkt overwegend positief. Koerscorrecties deden zich af en toe voor, maar werden goed opgevangen in de steunzone tussen 14.800 en 15.000. De toegesnelde steun blijkt minimaal zes keer interessant voor intraday traders die besloten actief te anticiperen op koersherstel. De steunzone is hedenochtend onder 14.800 lekgeprikt. Dit is een concrete waarschuwing dat de collectieve vraag dit keer onvoldoende is om de verkoopdruk op te vangen. Lagere koersniveaus zijn te verwachten, zodra de kopers zich gedwongen voelen om koers-verliezen te beperken naarmate Xetra DAX verder afstand neemt van de steunzone. Dat wordt minstens elk uur even kijken naar de laatste stand van zaken.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart