De maand december verloopt meestal gunstig. De Nasdaq-100 index sputtert echter tegen.

Nasdaq-100 index op uurbasis

Nasdaq-100 index op uurbasis

De koersresultaten in de Nasdaq-100 index en de S&P 500 index ontwijken elkaar op dit moment nauwelijks dit jaar. Indien de beursstatistieken een betrouwbare gids zijn, dan zou vanaf dit moment tot begin januari nog een stijgingsfase mogelijk moeten zijn. Het is dan wel de bedoeling dat de stijgende steunlijn in de Nasdaq-100 index getrokken langs de bodems van begin oktober en de correctiebodem deze maand, de verkoopdruk in de komende uren/dagen opvangt. Als gevolg van de lagere openingskoers wordt zojuist een ‘island reversal’ patroon herkenbaar door een ontstaan gat (‘gap’) in de koersgrafiek op uurbasis. Er ligt ook nog een ‘gap’ tussen 14.800 en 14.900 geduldig op een opvulling met beursnoteringen te wachten. Let dus a.u.b. op die stijgende steunlijn!

Alphabet Inc. C. (GOOG) op weekbasis vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index + RSI

Alphabet Inc. C. (GOOG) op weekbasis vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index + RSI

Het aandeel Alphabet Inc. Class C (GOOG) maakt deel uit van de top-10 zwaargewichten in de samenstelling van de Nasdaq-100 index. Het gewicht (3,88%) is weliswaar minder dan die van Apple Inc., Microsoft, Amazon en Facebook, maar er is een goede reden om voorzichtiger te worden. Het stijgende trendkanaal vanaf de bodem in maart 2020 is verlaten, terwijl de koersprestaties ten opzichte van de S&P 500 index in de laatste maanden ‘marktconform’ zijn. De relatieve sterkte index (RSI) toont in de weekdata een proces van lagere toppen. Dit duidt op momentumverlies en wijst erop dat de gunstige beursstatistieken voor Wall Street voor de maand december geen 100% zekerheid bieden.

NVIDIA Corp. (NVDA) op uurbasis

NVIDIA Corp. (NVDA) op uurbasis

Het aandeel Nvidia Corp (NVDA) heeft dit jaar de Nasdaq-100 index op sleeptouw genomen in de weg omhoog. In de koersontwikkeling op uurbasis tekent zich nu een hoofdschoudertop patroon af inclusief een daling onder een korte termijn stijgende steunlijn. Klaarblijkelijk zijn er aandeelhouders die het onderhand wel welletjes vinden en de boeken willen sluiten en tot winstnemingen overgaan. Een technisch argument is het koersgat tussen ca. $ 235 en $ 240 waar nog een beursnotering wenselijk is. Immers, het gezegde luidt ‘gaps should be filled’. Met een beetje geluk volgt er in de komende uren vanaf $ 265 – $ 275 nog een herstelbeweging naar $ 290. De verkoopdruk in dit top-10 aandeel in de Nasdaq-100 index dreigt een ‘Santa Claus’-rally te verhinderen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart