Sommige aandelen vragen veel geduld, andere aandelen juist niet. Drie aandelen vertellen waarom.

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2002 op maandbasis (log-schaal)

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2002 op maandbasis (log-schaal) | LYNX Beleggen

Langetermijnbeleggers met veel geduld en zitvlees hebben in de afgelopen 20 jaar veel plezier kunnen hebben van een investering in het aandeel Netflix Inc. (NFLX). De beursnotering is vanaf een dieptepunt in 2002 bij $ 0,3464 opgelopen naar ca. $ 700 in de tweede helft van vorig jaar. De actuele beursnotering is in enkele maanden gehalveerd. Dat is vooral vervelend voor hen die in 2020 en 2021 het aandeel hebben ontdekt als groeiparel. De beurskoers kan/mag zelfs vanaf het actuele koersniveau nog een keer halveren en dan nog is het decennialange stijgende trendkanaal intact.  De breuk onder de stijgende steunlijn van de afgelopen jaren waarschuwt voor mogelijk veel geduld.

AMC Entertainment Holdings (AMC) vanaf 2021 (log-schaal)

AMC Entertainment Holdings (AMC) vanaf 2021 (log-schaal) | LYNX Beleggen

Het aandeel AMC Entertainment Holdings (AMC) kreeg vorig jaar veel interesse onder beursspeculanten die via social mediabronnen op zoek gingen naar beurstips. In een tijdsbestek van enkele weken steeg het aandeel AMC van $ 9 naar $ 72,62. Bij zulke grote procentuele koersveranderingen is het gebruikelijk om koersgrafieken op (semi)logaritmische schaal af te beelden (zie grafiek). Op dit moment wordt een dalende trendlijn langs de koerstoppen van de afgelopen 12 maanden beschouwd als een weerstandslijn. Aanbiedingen (lees: winstnemingen) te verwachten rond $ 30. Mocht de speculatiedrift een nieuw leven worden ingeblazen dan kan de weerstandslijn worden gepasseerd. In die situatie kan de beurskoers met gemak in korte tijd opnieuw verdubbelen. Bij een beurskoers boven $ 35 kan dit scenario zich voltrekken. Gebruik dan wel een stoploss marge van ca. 20% onder de instapkoers.

GAMESTOP (GME) vanaf 2021 (log-schaal)

GAMESTOP (GME) vanaf 2021 (log-schaal) | LYNX Beleggen

Het aandeel GAMESTOP (GME) schoot begin vorig jaar van $ 17 naar $ 483 binnen een tijdsbestek van een maand. De ‘laatkomers’ hebben extreem snel moeten handelen om van de explosieve koersstijging te profiteren. Als de raket gelanceerd wordt, dan heeft zelfs de meest alerte trader vaak het nakijken. Bij de opmaak van deze blog wordt een dalende weerstandslijn getest. Bij een opwaartse doorbraak kan de beurskoers opnieuw wegschieten. Een beurskoers rond $ 250 respectievelijk $ 350 kan dan zomaar realiteit worden. Dat betekent bij ca. $ 175 een stijgingspotentieel van minimaal $ 75 per aandeel. Dat betekent bij een rendement-/risicoratio van 3:1 dat $ 25 risicomarge moet worden aangehouden richting een stoploss grens.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart