Welke beursgenoteerde oliebedrijven naderen piekniveaus en welke hebben nog een weg te gaan?

Repsol op maandbasis vanaf 1994

Repsol op maandbasis vanaf 1994 | TA Loef

Aandelenbeleggers met gevoel voor timing zullen nu met bovengemiddelde belangstelling het koersverloop van het aandeel Repsol volgen. De koersgrafiek laat zien waarom dit zo is. Deze eeuw beweegt de beurskoers van Repsol in een brede bandbreedte tussen ca. € 7 en € 15. Market timers kopen bij voorkeur in rond € 7 en wachtten dan geduldig op een verdubbeling van de beurskoers om daarna te verkopen. Nu de weerstandzone rond € 15 weer in zicht komt, moeten ‘buy & hold’-type aandeelhouders in Repsol rekening houden met een halvering van de beurskoers in de komende drie tot vier jaar. Wordt € 15,50 gepasseerd, dan is echter nog een winstbonus van ca. 20% mogelijk.

Devon Energy Corp (DVN) vanaf 2002

Devon Energy Corp (DVN) vanaf 2002 | TA Loef

Het aan de Nasdaq genoteerde Devon Energy Corporation is een jaar geleden uit een meerjarige dalende wigformatie gebroken. De theorie bij wigformaties veronderstelt bij uitbraken een beweging naar de basis dit patroon. Een koersstijging naar ca. $ 120 ligt dan in de lijn der verwachtingen. Hoewel een verdubbeling van de beurswaardering bij een wereldwijde oliecrisis niet is uit te sluiten, lijkt een voorzichtiger optimisme voorlopig wenselijk gelet op de geweldige koersrally in de afgelopen twee jaar. Bestaande aandeelhouders respecteren de richting van de trend en kunnen rond $ 75 winstnemingen verwachten. Er ligt dus een winstbonus van ca. 15% in het verschiet om het eerstvolgende koersdoel te bereiken.

Valero Energy Corporation (VLO) vanaf 2002

Valero Energy Corporation (VLO) vanaf 2002 | TA Loef

Het aandeel Valero Energy Corp. (VLO) heeft in de afgelopen twintig jaar een indrukwekkende koersprestatie laten zien. Het bedrijf opereert in de wereld van olie- en gaswinning en is een gerenommeerde producent van transportbrandstoffen en petrochemische producten. Op dit moment wordt de koerstop uit 2018 getest bij ca $ 126. Een opwaartse koersuitbraak is niet uitgesloten en zal charttechnisch worden opgevat als aanmoediging voor een opwaartse vervolg naar nieuwe records. Het koersrisico bedraagt ca. $ 25 (= indicatieve steun rond $ 100), terwijl er geen koersplafond meer bestaat indien nieuwe recordniveaus worden gevestigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart