Zullen de energie- en voedselprijzen dalen, gelijk blijven of verder stijgen? Raadpleeg de grafieken.

Brent Crude Oil future op dagbasis vanaf 2021

Brent Crude Oil future op dagbasis vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Het spreekt vanzelf dat de onzekerheid omtrent de toekomstige energieprijzen als gevolg van de uitgebroken oorlog in Oekraïne een extra dimensie krijgt. De technische analyse tracht de grafieken los te koppelen van alle invloeden die kunnen leiden tot prijsstijgingen of prijsdalingen. Constateren ‘wat is’ zonder verklaring waarom zou afdoende informatief moeten zijn. De koersgrafiek van het termijncontract Brent Crude Oil toont een klassieke weerstandslijn vorig jaar en vanaf de bodem in december een stijgende steunlijn. Opwaartse uitbraken boven een weerstandslijn worden vaak gevolgd door een terugtest van deze lijn. Daarna kunnen degenen die zich hebben laten verrassen door de prijsexplosie zich alsnog herpositioneren. Het resultaat is een hogere bodem in Brent Crude Oil.

Natural Gas termijncontract vanaf 2002 op maandbasis

Natural Gas termijncontract vanaf 2002 op maandbasis | LYNX Beleggen

De termijnprijs van NYMEX Natural Gas (NGc1) is sinds medio 2020 gestegen van $ 1,43 naar $ 7,40 op 27 januari dit jaar. Daarna viel het futurecontract vorige maand terug naar $ 3,8760. Sinds 11 februari wordt het gascontract weer duurder (zojuist ca. $ 4,81).  De koersgrafiek toont een meerjarige weerstand bij ca. $ 6,00. De maanddata noteren na december 2021 twee hogere laagste maandkoersen. De termijnprijs van NYMEX Natural Gas noteert nu ook weer boven de hoogste slotkoers van eind 2018 (= $ 4,6120). Deze weerstand uit 2018 lijkt nu een nieuwe steunpilaar in de stijgende vraag. In relatie tot de opwaartse uitbraakscenario’s zou het risico nu ca. $ 0,20 bedragen.

WisdomTree Wheat ETF (WEAT) op uurbasis vanaf 21 december 2021

WisdomTree Wheat ETF (WEAT) op uurbasis vanaf 21 december 2021 | LYNX Beleggen

De charttechnische visie focust enkel en alleen op de prijs. Al het overige nieuws wordt beschouwd als informatieruis. Aangenomen wordt dat al het nieuws leidt tot aan- en verkopen, waarvan het resultaat terug te zien is in de koersgrafiek. De koersontwikkeling van WisdomTree Wheat ETF (WEAT) toont ‘wat is’, maar gaat niet in op het ‘waarom?’-vraagstuk. Dat de tarweprijs sterk is gestegen sinds de militaire invasie door Rusland in Oekraïne zal vermoedelijk een logische verklaring zijn. De prijs van tarwe (WEAT) is in de afgelopen weken teruggevallen, waarbij $ 1,00 nu een stevige ondergrens lijkt te vormen. Een prijsstijging boven $ 1,10 komt nu dichterbij. Boven $ 1,10 zijn de koersdoelen $ 1,35 en boven $ 1,40 kan het volgende koersdoel nabij $ 1,70 worden geprognotiseerd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart