Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Investeringsmaatschappijen presteren dit jaar bovengemiddeld sterk, maar nemen de risico’s nu toe?

Blackstone Inc. (BX) op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Blackstone Inc. (BX) op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)In de financiële media verschijnen berichten over de risico’s van een mogelijke harde correctie in de aandelenmarkten. Investeerders in het Amerikaanse Blackstone Inc. (BX) zijn vooralsnog niet onder de indruk. In augustus jongstleden steeg de beurskoers voor de tiende achtereenvolgende maand hoger en misschien wordt deze maand september wel de elfde beursmaand op rij met een positief koersresultaat. De relatieve sterkte index (RSI) met gebruikelijke parameterinstelling 14 noteert nu op basis van maanddata bijna 90. Dat is in historisch perspectief uitzonderlijk hoog.

Brederode op kwartaalbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Brederode op kwartaalbasis + relatieve sterkte index (RSI)Het Belgische Brederode is een internationale investeerder in risicokapitaal, waarvan de aandelen genoteerd zijn aan o.a. Euronext Brussel. De koersontwikkeling heeft na de beurscrisis in 2008 een hoge vlucht genomen. Een wijze les voor langetermijn investeerders, afgeleid uit de koersgrafiek, is het ultieme koopmoment bij een lage meting in de relatieve sterkte index (RSI). De grafiek op kwartaalbasis toont wanneer de beurskoers goedkoop is en wanneer duur. De RSI noteert nu nabij de vorige hoogtepunten uit 1997 en 1998. Op zichzelf is dit geen reden om direct tot winstnemingen te besluiten, maar het illustreert wellicht wel hoe belangrijk de perspectieven zijn van de  beleggingshorizon die aandeelhouders (willen) hanteren.

Renaissance IPO ETF op maandbasis

Renaissance IPO ETF op maandbasisWanneer kiezen bedrijven voor een beursgang? Antwoord: wanneer de kans op een succesvolle beursintroductie groot genoeg is. Het beurssentiment dat de investeringsbereidheid aardig weergeeft kan o.a. worden afgeleid uit de koersontwikkeling van de Renaissance IPO ETF (symbool IPO). Het lijkt niet meer dan logisch dat de enorme liquiditeitenstroom die vorig jaar op gang kwam door de uitbraak van het coronavirus de koersontwikkeling van de IPO-ETF meer dan goed heeft gedaan. De relatieve sterkte index (RSI) bereikte rond de jaarwisseling een hoge (over)waardering. Het zijwaartse koersverloop toont nu aan dat beleggers meer een afwachtende houding omarmen.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart