Olie is nu een zeer actueel thema. Grote koersfluctuaties bieden kansen, maar ook bedreigingen

WisdomTree WTI Brent Crude Oil 3x Daily Leveraged ETN (3BRL)

WisdomTree WTI Brent Crude Oil 3x Daily Leveraged ETN (3BRL) | TA Loef

De olieprijzen stegen afgelopen 12 maanden gestaag, maar de oorlog in Oekraïne heeft inmiddels geleid tot een heuse energiecrisis. In het hefboominstrument WisdomTree WTI Brent Crude Oil 3x Daily Leveraged ETN (3BRL) is het effect van de invasie door Russische militairen in Oekraïne duidelijk zichtbaar via de opwaartse versnelling boven een stijgende weerstandlijn. Geheel conform de theorie in het tekstboek technische analyse koerspatronen is de weerstandlijn via een terugval succesvol getest. Een nieuwe versnellingsfase zou vervolgens mogen worden verwacht. Een bevestiging van deze theorie volgt bij een uitbraak boven de recente koerstop (> € 1363).

Robinhood Markets Inc. (HOOD)

Robinhood Markets Inc. (HOOD) | TA Loef

Halverwege deze maand is er een einde gekomen aan de dalende trend in het Amerikaanse aandeel Robinhood Markets Inc. (HOOD). Een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn volgde na drie opeenvolgende bodemniveaus rond $ 10. De beurskoers steeg gisteren naar $ 15,91. De kopers die bij $ 10 zijn ingestapt, hebben nu al 50% koerswinst geboekt. De koerstop van februari jl. blijkt gepasseerd. Hierdoor kan een koersdoel worden becijferd rond $ 20 op basis van het omklappen van de bandbreedte tussen $ 15 en $ 10. Een koerswinst van ca. 30% is boven $ 15 mogelijk. De winst-/verliesratio zou idealiter 3:1 bedragen. Dat betekent bij $ 15 een noodzakelijke risicogrens bij ca. $ 13,50. Tussen $ 15 en $ 13,50 zou in technische zin een gunstige koopzone betekenen.

Peloton Interactive (PTON) op weekbasis

Peloton Interactive (PTON) op weekbasis | TA Loef

Het aandeel Peloton Interactive heeft alle koerswinst vanaf de bodem in maart 2020 deze maand weer ingeleverd. De afstand tussen het hoofd en de neklijn van het hoofdschouderpatroon is onder $ 95 volledig omgeklapt. Dit betekent in technische zin dat de koersrisico’s nu min of meer tussen $ 25 en $ 20 door de markt zijn verdisconteerd. Bij een actuele beurskoers rond $ 30,89 zou op basis van de koershistorie een herstelpoging naar $ 35 tot $ 40 betrekkelijk snel gerealiseerd kunnen worden. Ook hier lijkt sprake van ca. 30% koerspotentieel. De technische condities lijken nu op die van maart 2020.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart