Beleggers kunnen uiteraard het nieuws volgen, maar meestal schrijft de beurskoers het verslag van morgen.

Ahold Delhaize; een correctiefase in vijf golven (Elliott) wijst op meer verkoopdruk

Ahold Delhaize; een correctiefase in vijf golven (Elliott) wijst op meer verkoopdruk | TA Loef

Gelezen in de loop van deze handelsdag in financiële mediabronnen: 1) Ahold overtreft verwachtingen, 2) Ahold Delhaize terughoudend over winstontwikkeling en 3) Beleggers doen Ahold Delhaize in de bonus. Gelezen op 10 december 2021 in de LYNX TA BLOG over risicogrenzen stellen: “Ahold met een complete Elliott Wave Impuls”. De technische conclusie luidde “om voorzichtiger te worden ten aanzien van de opwaartse kansen. Neerwaartse risico’s worden echter pas concreet na een daling onder de oktober top (< € 29,46).” De daling vorige maand onder € 29,46 is gevolg door een technisch herstel (golf ‘iv’) en zojuist nieuwe dalingsfase (golf ‘v’). De trendomslag in Ahold Delhaize is een feit. De correctie vanaf de top in november jl. oogt als start van een grotere uitverkoop.

Advanced Metallurgical Group (AMG) vanaf 2018 op sloktkoersbasis

Advanced Metallurgical Group (AMG) vanaf 2018 op sloktkoersbasis | TA Loef

Actieve trendvolgers respecteren de richting van de trend. Dat wil zeggen, bij lagere toppen en lagere bodems is het mijden van de onderliggende waarde verstandig (= minder verlies), terwijl een reeks hogere bodems gevolgd door hogere toppen juist kopen en houden aanmoedigt. Dit laatste proces is nu zichtbaar in de koersontwikkeling van het aandeel AMG. Interessant is de correctiefase vorig jaar die in theorie doorgaans halverwege stijgende trendfasen mag worden verwacht. Dit geconstateerd hebbende zou een stijgingsfase in het aandeel AMG naar € 42 zijn ingezet. De risicogrens voor deze positieve trendanalyse ligt bij ca. € 30 (= terugtest van de opwaarts gebroken weerstandlijn).

Las Vegas Sands (LVS) op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Las Vegas Sands (LVS) op uurbasis in de afgelopen drie maanden | TA Loef

In het verleden behaalde resultaten bieden in beleggingsland geen garantie op toekomstige uitkomsten. Alle verwachtingen omtrent toekomstige koersontwikkelingen hebben tot op zekere hoogte een gokelement in zich. U leest ‘tot op zekere hoogte’. In de technische analyse blog van 18 januari 2022 werd o.a. het casinobedrijf Las Vegas Sands (LVS) bestudeerd, waarbij gespeculeerd werd over een verwachte stijging van ca. $ 43 naar $ 48. De hoogste intraday notering gisteren (15/2) werd bereikt bij $ 47,98. Het minimum becijferde koersdoel is min of meer bereikt. Rest de conclusie nu om het proces van hogere bodems te respecteren. Met een beetje geluk blijft boven de stijgende steunlijn $ 52 nog haalbaar.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart