Voor hen die de competitie zoeken met de beursprestaties vallen vandaag drie aandelen op.

Glencore vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. de aandelentracker ‘ACWE’-ETF

Glencore vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. de aandelentracker ‘ACWE’-ETF | TA Loef

Sommige beleggers beleggen niet voor later of voor een beter rendement, sommigen beleggen voor de sport. Het grote vermaak wordt hier niet gezocht door te winnen op de beurs, maar te winnen van de beurs. Met andere woorden, geld verdienen en meer verdienen dan het marktgemiddelde. In de bijna voorbije tien weken werden vermogens verdiend in de beleggingscategorie grondstoffen. In het algemeen werd tot nu toe dit jaar geld verloren met beleggingen in aandelen. Tenzij er kapitaal werd belegd in mijnbouwbedrijven, zoals Glencore. De beurskoers beweegt in een stijgend trendkanaal en presteert duidelijk beter dan een belegging in bijvoorbeeld de wereldwijd gespreide aandelentracker SPDR MSCI All Countries World Index ETF (tickersymbool ACWE).

Berkshire Hathaway (BRKb) op uurbasis dit jaar

Berkshire Hathaway (BRKb) op uurbasis dit jaar | TA Loef

Een week geleden (3 maart 2022) werd een uitnodiging gepubliceerd om het koersverloop van het aandeel Berkshire Hathaway (van superbelegger Warren Buffett) te bestuderen. Lukt het je als particuliere belegger of professioneel vermogensbeheerder niet om de beurs te verslaan, dan is het misschien de tijd om te participeren in een van de bekendste winnaars op de beurs. De koersgrafiek op uurbasis van Berkshire Hathaway toont tot nu een stijgende relatieve sterktelijn (RS) ten opzichte van het koersverloop van de S&P 500 index. Indien zowel de beurskoers als de RS-lijn nieuw toppen noteren, dan kan het niet anders dat u kijkt naar een beleggingsobject dat zorgt voor positief vermaak.

The Travelers Co. (TRV) vanaf 2021

The Travelers Co. (TRV) vanaf 2021 | TA Loef

The Travelers Companies (TRV) is naar verluid de grootste Amerikaanse verzekeringsmaatschappij gemeten naar marktwaarde. Dat wil niet zeggen dat u als aandeelhouder ook automatisch verzekerd bent van koerswinst op de beurs. Zojuist werd een nieuwe hoogste notering gesignaleerd dit jaar, hetgeen opmerkelijk positief is gelet op de geopolitieke onzekerheden, de gevolgen van eventuele oorlogsschade en het omgeslagen sentiment in Wall Street. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie op toekomstige resultaten, dus geen enkele voorspelling zou in deze blog op haar plaats zijn. Wat wel ertoe doet is te focussen op de actuele feiten. Op deze feiten heeft niemand invloed. Beleggers hebben wel invloed op de wijze hoe je met de feiten omgaat.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart