Het TWS Handelsplatform een goed alternatief voor Protrader?

Door Wubbe Bos


Artikel laten voorlezen

Afgelopen tijd is ons vaak de vraag gesteld of het TWS Handelsplatform een alternatief biedt voor het stoppende Protrader platform. Ik ben er voor u ingedoken en het blijkt dat het TWS Handelsplatform zeker een goed alternatief biedt met zelfs veel extra functionaliteiten. Toch is het niet voor iedereen makkelijk wennen aan een nieuw platform. Daarom leg ik hieronder de functionaliteiten van het TWS Handelsplatform uit en hoe u deze kunt gebruiken.

 

Protrader vergeleken met TWS Handelsplatform

Wij krijgen veel vragen over wat er mogelijk is bij LYNX. Binck wil haar klanten overzetten op haar eigen platform. De functionaliteiten van dat platform zijn echter niet hetzelfde en daarom zoeken veel mensen een alternatief. Het TWS Handelsplatform biedt een goed alternatief met veel extra functionaliteiten.

“Ik ben letterlijk aan de hand genomen door de navigatie van het platform en heb kunnen aangeven wat ik wilde. Aan de hand van een ruwe schets van mijn oude platform heeft meneer Olsman de structuur opgezet. Deze hebben we aan de hand van mijn wensen en opmerkingen samen aangepast om het platform te optimaliseren.  Het uiteindelijke resultaat is vele malen beter en doeltreffender als wat ik voorheen heb gehad.” T. Molenaar

Het TWS Handelsplatform is op verschillende manieren in te richten. Dit maakt het mogelijk om het platform aan te passen aan uw eigen wensen. Veel beleggers gebruiken de klassieke setting in het platform, maar er is ook de mogelijkheid om te werken met een tegel view. Deze setting geeft de mogelijkheid verschillende markten in één oogopslag te bekijken. De verschillende werkbladen kunnen helemaal naar eigen smaak worden opgebouwd, wat snel handelen gemakkelijker en plezierig maakt. LYNX helpt u graag om uw platform op te bouwen en de verschillende schermen aan te passen aan uw eigen specifieke wensen.

Beleggen in de grafiek

Eén van de mogelijkheden bij LYNX is het beleggen in de grafiek. Dit is een populaire manier om te beleggen voor beleggers die technische analyse gebruiken of het makkelijk vinden om orders visueel in te leggen. Deze orders kunnen gemakkelijk met enkele muisklikken worden ingelegd.

beleggen in de grafiek protrader - alternatief LYNX Handelsplatform

Desktop platform

Tegenwoordig zijn steeds meer programma’s web based. Dit heeft bepaalde voordelen. LYNX heeft ook een zo een web based platform. Voor professionele handelaren blijft een desktop platform duidelijke voordelen hebben. Een desktop platform kan namelijk gemakkelijker met andere programma’s samenwerken. Dit in tegenstelling tot nieuwe op het web gebaseerde platforms, waarop andere tools veel lastiger zijn aan te sluiten.

Wilt u meer weten hoe u software kunt integreren in het TWS Handelsplatform? Lees dan meer over hoe u bijvoorbeeld Ninjatrader, Multicharts en TradeStation kunt u laten samenwerken met het TWS Handelsplatform. Heeft u vragen over de integratie van de software die u gebruikt? Neem dan gerust contact op met LYNX.

Tarieven

LYNX staat bekend om haar zeer scherpe tarieven en heeft recent de tarieven voor opties verder verlaagd. Zo kost een aandelenoptie Shell bij LYNX nu nog maar € 0,79, terwijl aandelen Philips à € 10.000 slechts € 6,00 kosten. Kijk hier voor een uitgebreidere tarieven vergelijking. Handelt u in het buitenland? LYNX heeft ook in het buitenland extreem scherpe tarieven en biedt de mogelijkheid goedkoop uw valuta’s om te wisselen. De valutakosten worden in vergelijkingen vaak buiten beschouwing gelaten, terwijl deze kosten enorm op kunnen lopen. LYNX kwam als winnaar uit test van een recent onderzoek van VEB dat wel de kosten van valutatransacties meeneemt.

Service

LYNX vindt een uitstekende service belangrijk. Wij helpen u graag bij het opzetten van uw systeem of met andere vragen. Het TWS Handelsplatform kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. De medewerkers van LYNX helpen u graag bij customizen van uw handelsscherm en hebben ook verschillende templates ter inspiratie.

“De service welke Heer Olsman heeft geleverd is van buitengewone klasse en heb ik in ruim 20 jaar niet meegemaakt.”

protrader platform alternatief lynx handelsplatform

Zo is het mogelijk om via het TWS Handelsplatform gebruik te maken van 60 verschillende ordertypes, kunt u direct in de grafiek handelen en kunt u het scherm geheel naar uw eigen wensen opbouwen. Mocht u vragen hebben schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Developers

Professionele handelaren maken vaak gebruik van externe software. Deze kan via een API aan het TWS Handelsplatform gekoppeld worden. LYNX helpt deze handelaren uiteraard met het opzetten van systemen. Heeft u vragen over uw API? Stuur dan een e-mail naar dev@lynx.nl. Onze developers helpen u graag verder.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod: