ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares US Financial ETF (QDVH)

De Amerikaanse banken zijn ook hard getroffen tijdens de corona crash. De angst voor hoge kredietafschrijvingen en een mogelijke vastgoedzeepbel is nog steeds vrij groot, maar in ieder geval vanuit technisch oogpunt lijkt het ergste achter de rug. Ook in juli werd er weer een nieuwe hogere bodem gevormd.

Uitleg: De afgelopen weken is de vraag naar technologie-aandelen op Wall Street bijzonder groot geweest. Op dit moment zien we een gezonde sectorrotatie en zo zijn ook de financiële aandelen weer in trek. De ETF is opgevangen boven voormalige koerstoppen en veert op vanaf het 50-daags gemiddelde. In de komende weken zou de ETF verder kunnen stijgen.

Setup: Instappen op het huidige niveau is goed mogelijk. De stop kan dan onder de laatste bodem worden geplaatst. Het risico is dus vrij beperkt en het potentieel naar boven toe is juist groot. Het eerste koersdoel zou voorlopig de weerstand op 6,43 EUR zijn. Na een doorbraak hierboven kan de ETF veel verder omhoog.

 

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares US Financial ETF (QDVH) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker