De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen. Met een rendement van ruim 106,8% over 2014, 2015, 2016 en 2017 is de BreakoutTrader buitengewoon succesvol.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

Na een lange periode van droogte zijn de biotechaandelen in de VS recentelijk weer gestegen. Sinds het najaar van 2017 is hier niet veel veranderd. Aan het begin van het jaar kon er een mooie rally worden gestart, maar deze verdween weer snel samen met de zwakte op Wall Street. Momenteel bevindt de trend zich in een neutrale koopfase.

Vanuit een technisch oogpunt kon de ETF in mei aanzienlijk opwaarts breken en zo leverde het nieuwe koopsignalen op. Nu zou een kleine terugval in de richting van een koers tussen de € 3,90 en € 3,95 een interessante mogelijkheid zijn om te kopen. Dus wacht geduldig om deze ETF op het juiste moment op te pakken.

Setup: als de pullback wordt gepakt, kan de stop onder het dieptepunt van de afgelopen weken worden geplaatst. Het risico van de positie is daarom volledig beheersbaar en de kans is tweemaal zo hoog. Mocht de euro verder dalen ten opzichte van de dollar, dan zou het rendement zelfs nog verder kunnen stijgen.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze trade volgen?

BreakoutTrader
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27