TA: ‘De prik bij Refresco is eraf’

Heeft u de afgelopen tijd het beursgenoteerde Refresco Group gevolgd en de argumenten van de koersstijging gelezen? Zoniet, vraag ernaar bij uw beleggingsadviseur of raadpleeg andere bronnen.

Weet u hoe u overname-kandidaten kan herkennen op basis van technische analyse? En weet u hoe u rendement en risico met behulp van grafieken kan duiden? U leest het hieronder.

Refresco

Koersgrafiek Refresco

De kleur in de koersgrafiek van het aandeel Refresco is groengekleurd bij een 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde en een beursnotering boven beide gemiddelden. Omgekeerd kleurt de koersgrafiek rood.

Wanneer overnames worden aangekondigd weten beleggers in de regel pas na publicatie van een persbericht. Soms ziet de belegger in afwijking van het algemene marktsentiment dat aandelen naar een 65-daags (= 3-maands) hoogtepunt uitbreken. Voorafgaand aan de koersexplosie op 10 april jongstleden kregen belegger drie keer een technische aanwijzing dat er iets speelde.

Goed onthouden!

Boskalis Westminster

Koersgrafiek Boskalis Westminster

Hoe weet je als belegger wanneer het fundament onder een bouwwerk zwak is? We kunnen het aan de ingenieurs vragen, maar ook aan de waarnemers van trends in beurskoersen.

Wanneer een aandeel wegzakt naar een 12-maands dieptepunt (zoals vorige maand het geval was in het aandeel Boskalis Westminster), dan beweegt de investeerder zich wellicht op drijfzand.

Het (H)oofd(S)chouderpatroon in Boskalis Westminster belooft niet veel goeds. Vaste grond mag worden verwacht rond € 13 in de komende maanden/kwartalen.

AEX-index

Koersgrafiek AEX-index

Veelvuldig is in de afgelopen twee maanden de mogelijkheid besproken van een terugkerende beursnotering bij een indexstand rond AEX 495,95.

Het technisch dogma gedurende zijwaartse trends is dat koersgaten die in het verleden zijn ontstaan, op een later tijdstip weer worden dichtgesmeerd. De AEX-index heeft bijna aan deze conditie voldaan, waarna een ‘gap’ richting AEX 527 (dus ruim 22 punten lager dan bij opmaak van deze publicatie) onderdeel uitmaakt van het toekomstige technische werkschema.

De volgende koersprik in de AEX ligt daarom aan de onderzijde.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27