TA: ‘ASML en INTEL in de schijnwerpers’

De beurskoersen van de technologiebedrijven INTEL en ASML staan vandaag in positieve zin in de schijnwerpers. Zijn de koersstijgingen houdbaar of is er slechts sprake van een tijdelijke oprisping?

ASML Holding op dagbasis vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

ASML Holding op dagbasis vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De passieve ‘buy & hold’-type beleggers kunnen een simpele techniek omarmen om in ASML Holding te beleggen. Bij een 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde (zie positieve kruising) en beursnotering boven het 120-daags gemiddelde geldt kopen en vasthouden. De actieve traders kunnen kopen op momenten van zwakte (als de beursnotering onder het 20-daags gemiddelde wegzakt) of bij opwaartse uitbraken boven vorige toppen (zoals vandaag). Er is ook nog een andere techniek. Koersgaten (zie oranje prijsvensters) die tijdens rallies ontstaan worden vaak naderhand weer met beursnotering gevuld. Vermoedelijk volgt deze maand nog wel een reactie in ASML Holding om de ‘gaps should be filled’-tactiek toe te passen.

INTEL Corp. (INTC) vanaf 2015 + 20/120-daags gemiddelden

INTEL Corp. (INTC) vanaf 2015 + 20/120-daags gemiddelden

De beurskoers van INTEL Corp. (INTC) leek tot voor kort een hoofdschouderpatroon te ontwikkelen. Alleen de daling onder de bodemniveaus van mei bleef uit. Daarentegen werd de meerjarige stijgende steunlijn als springplank gebruikt voor een nieuwe herstelpoging. Tijdens de opleving vandaag werd een koersgat geslagen tussen $ 48,85 en $ 49,925. Het directe risico van een trendbreuk is daardoor geweken. Wellicht kan het koersgat tussen $ 53,09 en $ 57,23 dat kort na de piek in mei dit jaar ontstond binnenkort worden opgevuld met een beursnotering. Toch is er van een duurzaam herstel nog geen sprake, want koersgaten in een zijwaartse bandbreedte van beurskoersen worden meestal weer gesloten. Het aandeel INTEL is vooralsnog een aandeel voor traders.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Daytraders kunnen na de positieve kruising van het 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelde concluderen dat de opwaartse kansen weer domineren (vanaf 28 augustus jongstleden). Momenten van zwakte onder het 20-uurs gemiddelde zoals op 3 september boden instapkansen. De horizontale weerstandlijn rond AEX 564 (afkomstig van de koerstop uit 2007) is opwaarts doorbroken door zowel de AEX-index zelf als het 20-uurs gemiddelde. Hoelang de opmars aanhoudt is niet met zekerheid te zeggen, want september heeft geen al te beste reputatie. Maar zolang de AEX-index tot een stijgende hellingshoek in het 20-uurs gemiddelde leidt, lijkt het positieve sentiment weer gerechtvaardigd.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker