TA: ‘Eurocommercial bereikt koersdoel’

Winkelbelegger Eurocommercial maakt vorige week bekend dat het eigen aandelen gaat inkopen en voortaan twee keer per jaar dividend gaat uitkeren. De bodem in de beurskoers lijkt gezet.

Eurocommercial op weekbasis vanaf 2007 + 4/24-weeks gemiddelden

Op 31 mei dit jaar vond een opmerkelijk bodempatroon plaats in de dagbeweging van het aandeel Eurocommercial Properties. Het vastgoedaandeel opende op € 23,40 en tikte de bodem af bij € 22,02 om de handelsdag op € 23,38 af te sluiten. Op 3 juni volgde een ‘inside day’, waarbij de hoogste en laagste notering binnen de dagrange van 31 mei bleef. Volgens de Japanse candlestickfilosofie kondigt dit de geboorte aan van een trendomslag. Op 4 juni bevestigde een ‘engulfing bull’-patroon de bodemkarakteristieken. Tot slot toont de weekgrafiek nu een succesvolle test aan deze maand van de dubbele bodem eind 2011, waarbij tevens werd voldaan aan de omklap-regel van het (H)oofd(S)chouderpatroon. Eurocommercial Properties lijkt rijp voor duurzamer herstel.

Eurocommercial op weekbasis vanaf 2007 + 4/24-weeks gemiddelden

iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) vanaf 2007 op weekbasis

De Europese vastgoedtracker iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) toont in de afgelopen jaren een stijgende weerstandlijn langs de koerstoppen sinds 2015. In samenhang met de stijgende steunlijn van het stijgende trendkanaal van afgelopen tien jaar is er stijgend wigpatroon ontstaan. De alternatieve benaming rept in het Engels over een ‘Ending Diagonal’, hetgeen hint op het einde van een stijgende trend. In de afgelopen 12 maanden is er een zijwaartse tradingrange ontstaan, waarbij de herstelbeweging stukloopt bij de top van vorig jaar. Dit duidt erop dat de bullmarkt in Europees beursgenoteerd vastgoed het dak heeft bereikt en het uitzicht er niet mooier lijkt te worden.

iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) vanaf 2007 op weekbasis

AEX-index op uurbasis

Het proces van lagere toppen en lagere bodems van vorige maand is deze maand ingeruild voor een hogere bodem gevolgd door een opwaartse uitbraak boven een vorige top. In de laatste weken is nu een omgekeerd (H)oofd(S)chouderpatroon afgerond, waarbij de uitbraak boven de neklijn (> AEX 559) op een stijgingsfase van ca. 25 indexpunten duidt. Om deze rally naar een nieuw hoogtepunt rond AEX 584 te bereiken mag de neklijn niet meer onder een indexstand 559 sluiten. Bij een huidige indexstand rond AEX 561 bedraagt de mogelijke koerswinst ca. 23 indexpunten, terwijl de stijgende steunlijn bij een indexstand nabij 551 een verliesscenario van 11 indexpunten acceptabel vindt. De ratio 23:11 is relatief gunstig, want er lijkt nu twee keer zoveel kans op een stijging dan een daling.

AEX-index op uurbasis

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker