TA van Edward Loef – Het pluggen van waterstofaandelen

Hoe vaker men spreekt of schrijft over aandelen van bedrijven in de sector van waterstofbrandstof hoe meer power de beurskoersen lijken te krijgen.

PLUG POWER INC. (PLUG) vanaf 2017 (log-schaal)

Op 7 juli dit jaar werd in het kennisportaal van LYNX een krachtige boost gegeven aan het beleggen in waterstof. De zoektocht naar schonere alternatieven voor de klassieke fossiele brandstoffen wordt immers steeds sterker. Eén van de ‘beste’ waterstofaandelen van 2020 is het aandeel Plug Power Inc. (PLUG). In december 2018 noteerde Plug Power ca. $ 1,00. Vorige maand werd een hoogste notering bereikt bij $ 28,70. De opwaartse versnelling duidt op een gretige belangstelling. Toch valt de beurskoers regelmatig flink terug. Rond $ 20 wacht een voormalige weerstandlijn op een terugtest. Het koersrisco bedraagt dan ca. 25%, maar dat lijkt acceptabel op basis van de marktgedrag.

BALLARD POWER (BLDP) op maandbasis vanaf 1995 (log-schaal)

Op 13 januari dit jaar werd gesproken over waanzinnige rendementen in een tweetal krachtige ‘POWER’aandelen in 2020. Eén van deze aandelen was Ballard Power Systems (BLDP). De getoonde kwartaalgrafiek toonde bij $ 9,69 een opwaartse uitbraakpoging, maar werd door de uitbraak van het coronavirus tijdelijk tegengewerkt. Nu blijkt het aandeel bijna verdubbeld bij een actuele koers rond $ 18,90. De grafiek op maandbasis toont een opwaartse versnellingsfase. Een parallel stijgende weerstandlijn gespiegeld aan de stijgende steunlijn van de afgelopen jaren suggereert vanaf het huidige koersniveau nog eens een verdubbelingskans. Noteer maar voor in 2021.

Alfen NV vanaf december 2019

De beurskoers van Alfen NV noteerde op 13 januari dit jaar ca. € 20 . In de technische analyse werd een verdubbeling van de beurskoers waargenomen met een vermoeden dat bij ca. € 18 een nieuwe energieboost mocht worden verwacht. Op 19 maart werd tijdens de handelsuren een laagste notering gesignaleerd bij € 16,20 en een slotkoers op € 17,52. Vanaf die dag kreeg de beurskoers een nieuwe boost die tot op de dag van vandaag een indrukwekkend stijgend trendkanaal heeft opgeleverd. De beurskoers is vorige maand even voorbij € 75 gestegen. Af en toe moet de beurskoers een stapje terugdoen om zichzelf weer op te laden voor een volgende rit. Tussen € 65 en € 62 lijkt er voldoende energie ingeladen voor een voortzetting van de stijgende trend.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker