De ETF van de Week: iShares Core DAX ETF (EXS1)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen. Met een rendement van ruim 106,8% over 2014, 2015, 2016 en 2017 is de BreakoutTrader buitengewoon succesvol.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX ETF (EXS1)

De Duitse aandelenmarkt ligt al tijden onder vuur. Kijkend naar de grafiek op middellange termijn is er een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar gevormd door de lagere toppen en lagere bodems. De DAX bevindt zich nog altijd in een duidelijke neerwaartse trend en de kans op verdere dalende prijzen is daarom erg hoog. Hier houden de beren de scepter in hun handen.

Uitleg: Na de rally in september is opnieuw een lagere top ontstaan. In de ETF is dit de prijs op € 107,36. Zolang deze weerstand niet wordt gebroken, kunnen we ervan uitgaan dat het aandeel de twee verkoopimpulsen van de afgelopen maanden opnieuw zal herhalen.

Setup: Het koersdoel ligt rond de € 101. Hoewel dit niet een enorm winstpotentieel biedt, kan deze trade wel dienen als een goede afdekking(hedge) voor een belegger met een breed gespreide portefeuille. Alleen als de koers boven het niveau van € 107,40 sluit, kan deze positie weer van de tafel worden gehaald.

ETF-van-de-week-dax

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze trade volgen?

BreakoutTrader

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker