TA: ‘Is de Europese technologiesector kansrijk?’

In de afgelopen 10 jaar heeft o.a. de Europese DJ Stoxx 600 Technology sector ongeveer het dubbele gepresteerd in vergelijking met de brede Europese DJ Stoxx index. Natuurlijk wordt deze groeisector getroffen als de verwachtingen worden afgezwakt. Maar biedt dit dan geen nieuwe instapkansen?

DJ Stoxx 600 Technologysector vanaf 2009

De Europese DJ Stoxx 600 Technologiesector toont sinds de bodem in het voorjaar van 2009 een fraai stijgend trendkanaal. Dynamisch ingestelde beleggers kopen idealiter aan de onderkant van dit stijgende trendkanaal en verkopen aan de bovenkant. De koersgrafiek op week basis afgebeeld op logaritmische schaal (dus gecorrigeerd voor procentuele prijsveranderingen) toonde vorige week een succesvolle test van de stijgende steunlijn. Deze handelsweek is nog relatief jong, maar de actuele koers van de DJ Stoxx 600 Technologiesector bevindt zich nu boven de drie recent verstreken slotkoersen op weekbasis. Een herstelbeweging lijkt dus ingezet, terwijl de relatieve sterkte index in de afgelopen weken niet verder meer wegzakte.

LYXOR Stoxx Europe 600 Technology UCITS ETF op dagbasis vanaf juni 2018

In de koersgrafiek op dagbasis van LYXOR Stoxx Europe 600 Technology UCITS ETF op dagbasis is vorige week de onderkant getest van het dalende trendkanaal dat in de tweede helft van 2018 is ontstaan. Dit biedt perspectieven voor een technisch herstel, hetgeen ook wordt ondersteund door de hogere bodem in de relatieve sterkte index (RSI) en het koerspatroon vorige maand. Er tekent zich een dalende wigformatie af en dit koerspatroon komt traditioneel voor aan het einde van dalende trendbeweging. Kortom, de aanzet voor opleving naar de bovenkant van het dalende trendkanaal is voor de korte termijn gegeven.

iShares AEX UCITS ETF

Het selecteren van aandelen in stijgende trends binnen de AEX-index is mogelijk door beslisregels toe te passen voor de richting van de trend. Indien de beurskoers boven haar 20-daags gemiddelde beweegt en dit gemiddelde beweegt ook boven het 120-daags gemiddelde dan is de trend stijgend. Verander het woord ‘boven’ in ‘onder’ en de condities van een dalende trend zijn van toepassing. Elke andere variant betekent een overgangsfase van stijgend naar dalend of – zoals nu – van dalend naar stijgend. Een technisch herstel in de AEX-index is nu ingezet, waarvan iShares AEX UCITS ETF uiteraard profiteert. Het profijt duurt waarschijnlijk aan totdat de koerstop uit 2015 weer wordt bereikt rond € 51. Het kalenderjaar 2019 bestaat waarschijnlijk uit ‘rendement sprokkelen’.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27