TA: ‘Springplankje bij AEX 510’

De een na de andere steun is in de afgelopen twee weken gesneuveld. Waar ligt de springplank voor de koopjesjagers?

AEX-index koersverloop op uurbasis in 2018

Op 27 april 2015 werd in de AEX-index een tijdelijke top gezet bij een koersniveau op 510,55. Dit koersniveau werd na een diepe duikeling begin 2016 uiteindelijk in het eerste kwartaal van 2017 opwaarts gepasseerd.

De voormalige top rond 510 werd vorig jaar twee keer succesvol getest als springplank voor hogere koersen. Een proces van hogere toppen werd ondersteund door een proces van hogere bodems.

De vrije val sinds de top op 23 januari jongstleden breekt dit proces af. In de uurgrafiek wordt een golvenstructuur herkend die bestaat uit vijf golven. Het lijkt erop dat volgende week AEX 510 het einde van deze dalingsfase inluidt. Een tijdelijke opleving naar AEX 541 is daarna de denkrichting.

AIR FRANCE-KLM vanaf 2015 op dagbasis + RSI(14)

 

De aandelenkoers van luchtvaartonderneming Air France-KLM heeft vorig jaar een hoge vlucht genomen, maar dreigt nu in een luchtzak te belanden. De drie koerstoppen op rij zijn een variant op het bekendere (H)oofd(S)choudertoppatroon. Zodra de steun gevormd door de vorige bodem sneuvelt mag een snoekduik tegemoet worden gezien.

Wie niet misselijk wil worden van deze mogelijke turbulentie krijgt hoop via de oversold-conditie in de relatieve sterkte index (RSI). Beleggers in het aandeel Air France-KLM rondvliegen krijgen nog even de kans om diep adem te halen (voordat een vermoedelijke daling naar EUR 8,50 inzet).

Kon.Philips vanaf 2008 op weekbasis

 


Een duidelijke (H)oofd(S)choudertop wordt gesignaleerd in het koersverloop van het aandeel Kon. Philips. De neklijn is deze week zichtbaar gesneuveld en dat voorspelt weinig goeds voor de komende weken. Meestal volgt er een korte technische herstelbeweging tot aan de neklijn die nu rond EUR 31 kan worden gevonden.

Verwacht daarna een koersdaling richting EUR 27.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27