TA: ‘De Microsoft outlook is prima’

Eind vorige week waaide er opeens een vlaag van optimisme door Wall Street, de bekendste beursstraat ter wereld. En het leuke is, dat geldt ook voor technische outlook van Microsoft.

Dow Jones Industrial Average op basis van slotkoersen vanaf oktober 2017

De ‘Wall Street Bull’ liet zich eind vorige week inspireren door positieve berichten omtrent het handelsconflict tussen de V.S. en China en een mogelijke doorbraak in de Brexit-problematiek. De technische analyse hoort dit soort berichten wel, maar kijkt liever met eigen ogen naar het handelsgedrag tussen de bulls en de bears. Dan blijkt er in juli dit jaar sprake van een mislukte uitbraak en daarna een mogelijke dubbele top in ontwikkeling. Doorslaggevend echter is de uitbraak die nog moet volgen uit het driehoekpatroon. Het gevecht tussen de bulls en de bears is eigenlijk nog steeds volop gaande. Een daling onder 26.000 of stijging boven 27.220 moet de doorslag geven.

Microsoft Corp. (MSFT)

De Dow Jones Industrial Average is in de afgelopen 10 jaar met ca. 168% in waarde gestegen. Het Dow-aandeel Microsoft Corp. is in dezelfde periode met bijna 428% meer waard geworden. Nu vrijwel elke bullish aandelenbelegger (wie is dat niet?) hoopt op een mooie afsluiting van het vierde kwartaal lijkt het wellicht zinvol om op zoek te gaan naar de winnaars in de Dow Jones Industrial Average. In deze Dow-index blijken in de afgelopen 10 jaar de aandelen Home Depot, Apple, United Health Group, Boeing en Nike beter te hebben gepresteerd dan het aandeel Microsoft. Maar als je de grafiek bestudeert en de relatieve sterkte afgezet tegen de koersperformance van de Dow dan lijkt de ‘outlook’ ook voor Microsoft nog een positief bericht te posten.

AEX-index vanaf 10 september 2019 op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De uurcandles in de AEX-index kleuren na de positieve kruising van het 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelde weer groen, omdat ook de AEX-index nu zelf boven beide koersgemiddelden noteert. Trendvolgers mogen positief zijn nu ook de hellingshoeken van beide gemiddelden weer omhoog wijzen. Deze grove trendvolgende techniek houdt de AEX per saldo boven het (rode) 120-uurs gemiddelde positief. Er is wel een kanttekening te maken op basis van de ABC-zigzag, waarbij golf A en golf B qua lengte min of meer aan elkaar gelijk zijn. Er is een theorie die zulk gedrag als correctief aanmerkt. Nu maar hopen dus dat de AEX-index erin slaagt om boven 577,42 uit te stijgen. In dat geval komt er wellicht speculatie over een eindejaarsrally op gang.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker