TA: ‘Twee krachtige ‘Power’ aandelen in 2020’

Welke krachtige trends in dit nieuwe decennium zouden waanzinnige rendementen kunnen opwekken. Ballard Power en Alfen ogen technisch veelbelovend.

Alfen NV vanaf maart 2018 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden

Het aan Euronext genoteerde bedrijf Alfen N.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apparatuur om energie op te wekken en is o.a. bekend van de laadpunten voor elektrische auto’s. Naar verwachting zal de trend naar slimme energieopslag in de komende jaren doorzetten. De markt (lees: de beurskoers) gelooft in het toenemende belang van zulke technologische ontwikkelingen, zo blijkt uit de verdubbeling van de beurskoers van Alfen in de afgelopen halfjaar. De bandbreedte van de tradingrange € 10 – € 16 is echter al bijna volledig omgeklapt naar boven richting het technische koersdoel € 22. Een koersreactie naar het 4-weeks gemiddelde zou de beurskoers bij ca. € 18 een nieuwe energieboost moeten geven.

Ballard Power Systems (BLDP) logaritmische grafiek op kwartaalbasis vanaf 1996

Het aandeel Ballard Power Systems (BLDP) heeft in 2019 vier kwartalen op rij genoeg power laten zien in de beurskoers om in positieve zin op te vallen. Het Canadese bedrijf ontwikkelt brandstofcelproducten en heeft o.a. een beursnotering aan de Nasdaq. In de afgelopen vier kwartalen bedroegen de koersresultaten 25,9% (Q1), 35,5% (Q2), 19,8% (Q3) en 46,8% (Q4). Dit eerste kwartaal is nog maar net begonnen en er staat al 37% op de teller. Het aandeel noteerde zojuist $ 9,90. Het is 20 jaar geleden dat Ballard Power Systems bijna $ 145 noteerde. Kortom, er is heel veel energie voor nodig om naar $ 145 door te stijgen. De fantasie om dit koersdoel te realiseren in dit nieuwe decennium is daarentegen heel krachtig.

AEX-index op dagbasis vanaf eind november 2019 (koersdata t/m 13 januari 2020 om 15.50 uur)

AEX-index op dagbasis vanaf eind november 2019 (koersdata t/m 13 januari 2020 om 15.50 uur)

De intraday piek van 16 december 2019 in de AEX-index bij een notering op 612,40 werd op de eerste handelsdag van dit jaar weliswaar aangescherpt bij 613,95 maar de uitbraakpoging kreeg geen vervolg. Afgelopen donderdag 9 januari werd een hoogste stand gehaald bij 615,74 maar de dagcandle eindigde onder de openingskoers. Eind vorige week werden winsten veiliggesteld bij een slotnotering op 610,43. De slotkoers eindigde onder de slotkoers van een dag eerder met als gevolg een roodgekleurde dagcandle. Bij de opmaak zakt de AEX-index verder weg. De steun rond AEX 603,60 en 601,82 komt weer terug in beeld om nieuwe oplevingskansen te bereiden.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×