TA: ‘TKH = Technisch Kopen en Houden’

Eén van de opvallendste koersbewegingen voltrok zich recent in de beurskoers van TKH Group. Het aandeel steeg deze maand van € 41 naar 55. Dat betekent technisch kopen en houden.

TKH Group

Het aandeel TKH Group slingerde in de afgelopen twee jaar aanvankelijk tussen € 49 en € 60 op een neer. De neerwaartse uitbraak in de tweede helft van 2018 uit de zijwaartse trend deed de bandbreedte van € 11 kantelen naar ruim € 38 waardoor het koersdoel was bereikt. Sindsdien is er sprake van een schoorvoetend koersherstel met deze maand een duidelijke terugkeer boven € 49. De enorme rally kan patroontechnisch worden aangemerkt als de vlaggenmast voorafgaand aan een adempauze tussen € 55 en € 49. Het technische koersdoel wordt € 60 dus hier sluit een ‘houden’-tactiek bij aan. Momenten van zwakte naar € 49 kunnen het ontstane koersgat (‘gap’) in de grafiek gaan dichten. Bij het 20-daags gemiddelde rond € 49 is TKH Group opnieuw koopwaardig.

TKH Group

TomTom op weekbasis vanaf 2015 + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel TomTom heeft de rallyfase vanaf de bodem vorig jaar van € 6,00 naar € 8,50 nog een keer gekopieerd. Recent steeg het aandeel van € 7,00 tot boven € 9,50. Daardoor komen de koerstoppen rond € 10 uit 2017 binnen handbereik. De relatieve sterkte index is de waarderings-niveaus van de toppen uit 2017 voorbij, hetgeen een aanwijzing kan zijn om door te navigeren naar hogere waarderingen. Bij een uitbraak boven € 10 komt er nog eens € 2,50 koerspotentieel vrij voor een stijging naar de koerstop van december 2015 rond € 12,50. Het lijkt in elk geval verstandig om het aandeel TomTom als een dashboard in de gaten te houden de komende tijd. Dit kan zomaar een extra rendement van 25% opleveren als er uitbraak boven € 10 wordt gesignaleerd.

TomTom op weekbasis vanaf 2015 + relatieve sterkte index (RSI)

AEX-index op uurbasis vanaf 25 maart 2019

De verwachte reactie terug naar de koerstoppen in de AEX-index rond 559 geven aanleiding om voorbereid te zijn op een nieuwe stijgingsfase. De stijgende steunlijn langs de recente correctiebodems kan gebruikt worden als een indicatieve stoploss grens. Dat zou betekenen dat bij een verwachte rally er nu een foutmarge wordt toegepast van ca. 4 indexpunten. Daar staat tegenover dat er vanaf AEX 559 een koerspotentieel benut kan worden naar AEX 572. De mogelijke koerswinst bedraagt dan ca. 13 indexpunten. De ratio van 13:4 is iets groter dan de ratio 3:1 waardoor aan een minimum voorwaarde wordt voldaan om speculatief een test van de recente top als werkschema te hanteren.

AEX-index op uurbasis vanaf 25 maart 2019

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker