TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

Er is in de afgelopen maanden veel aandacht gekomen voor waterstofaandelen. Het lijkt erop dat alle brandstof is verbruikt.

FuelCell Energy Inc. (FCEL)

Vorig jaar dobberde de beurskoers van FuelCell Energy Inc. (FCEL) maandenlang per saldo zijwaarts op en neer. Het thema ‘schone energie’ en ‘greendeal’ kreeg met de verkiezing van president Joe Biden opeens warme belangstelling. De beurskoers van FuelCell Energy Inc. steeg in drie maanden van $ 3 naar bijna $ 30. Het koersverloop krijgt het aanzien van een ouderwetse ‘hype’, want zo snel als de beurskoers steeg verloopt ook de dalingsfase. De kenmerken van een hoofdschouderpatroon zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Een daling onder $ 12 zou een terugval naar $ 3 kunnen inleiden.

Ballard Power Systems (BLDP) + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Ballard Power Systems (BLDP) waarschuwt voor het risico van een trendomslag dankzij de daling van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde. Bij een beursnotering onder het 120-daags gemiddelde komt het handelssein op rood te staan. Verkopen om het risico van toenemende verliezen in de kiem te smoren is nu een serieuze overweging geworden. De technische conditie verbetert pas zodra de meest recente koerstop bij $ 27,38 wordt gepasseerd. Er is dan een dubbele bodem gezet en sprake van een herstelde positie boven de 20/120-daags gemiddelden. De technisch betere afweging is focussen op ‘wat is’ in plaats van ‘hopen wat zou kunnen gebeuren’.

Plug Power Inc. (PLUG)

Het aandeel Plug Power Inc. (PLUG) heeft tot eind januari relatief sterker gepresteerd dan de S&P 500 index (zie roze RS-lijn). In de afgelopen twee maanden daalt de beurskoers van Plug Power, terwijl de S&P 500 index recent nieuwe recordhoogte bereikte. Plug Power wordt nu ook geconfronteerd met een negatieve kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde. De stijgende steunlijn vanaf de bodem in maart vorig jaar wordt nu getest. Er is dus volop reden om in de komende uren/dagen alert te zijn op een mogelijke trendbreuk (= trendwijziging).

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×