TA van Edward Loef – Koersresultaten in Covid-19 aandelen

In de afgelopen 12 maanden stegen de beurskoersen van Novacyt en Novavax ca. 7000 procent! Hoe nu verder?

Koersperformance vanaf 2020 NOVACYT (ALNOV) EN NOVAVAX (NVAX).

De uitbraak van het COVID-19 coronavirus heeft vorig jaar veel beleggers besmet met een ongekende speculatiedrift in aandelen van beursgenoteerde vaccinmakers. De koersstijgingen in de aandelen Novacyt (ALNOV) en Novavax (NVAX) blijken ook adembenemend. De hype lijkt een hoogtepunt in het eerste kwartaal van dit jaar te hebben bereikt. Mogelijk hangt dit samen met de op gang gekomen vaccinaties. Maar in plaats van verklaringen te zoeken, illustreren de beurskoersen de trendrichting. De trend in het Amerikaanse Novavax wijkt in de afgelopen weken duidelijk in positieve zin af ten opzichte van het Europese Novacyt. Dat is wel eens anders geweest.

Koersperformance in 2021 aandelen MODERNA (MRNA), PFIZER (PFE) en ASTRAZENECA

Terwijl de beurskoers van Novavax dit jaar ca. 114% koerswinst toont en het aandeel Novacyt ca. 46% in waarde is gedaald, zijn er nog vele andere biotechnologiebedrijven waarin aandelenbeleggers speculeren. De beurskoers van Moderna toont dit jaar een zeer volatiele beweging met een koersresultaat tussen ca. 66% in februari en nog maar 6% eind maart. Nu bedraagt het koersresultaat weer ruim 60%. Minder speculatief is het marktgedrag in de aandelen Pfizer en AstraZenecaa. Het handelsgedrag ontloopt elkaar tussen beide beurskoersen niet veel. Beleggers zullen een afweging moeten maken hoe groot de omvang is van ingenomen posities in het kader van risicobeheersing.

Johnson & Johnson (JNJ)

De charttechnische analyse met betrekking tot het aandeel Johnson & Johnson (JNJ) is positief. De reeks hogere bodems in een tijdbestek van 12 maanden verbindt een stijgende steunlijn met vier raakpunten. De voormalige koerstoppen in 2020 blijken ook de rol van weerstand te hebben ingeruild voor nieuwe steun. Deze weerstandlijn valt samen met het draaipunt in het omgekeerde hoofdschouderpatroon dat zich nu aftekent. Er zijn dus veel technische argumenten om een nieuwe rally naar ca. $ 175 te verwachten. De aanname hierbij is dat de stijgende steunlijn ongeschonden blijft in de komende tijd.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×