TA van Edward Loef – Trek in defensieve voedingsaandelen?

Wall Street lijkt een meer defensieve houding aan te nemen. Beleggers kregen trek in voedingswaarden.

General Mills vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

De bekende beursindices in Wall Street kregen woensdag te maken met winstnemingen. Er werden daarentegen ook een aantal positieve uitzonderingen opgediend. Het aandeel General Mills (bekend van meer dan 100 Amerikaanse A-merken in voornamelijk voedingsmiddelen) bleek met een koerssprong van 4,56% een opvallende stijger. Opvallend omdat in de afgelopen dagen er sprake was van een daling onder een stijgende steunlijn en er in technische zin daardoor gesproken kon worden van een verkoopsignaal. De koerssprong heeft General Mills weer boven deze trendlijn geduwd. De verkopers zijn op het verkeerde been gezet. Dat betekent dat het koersrisico nu beperkt zou moeten blijven tot boven $ 58. De bovengemiddelde beursomzetten gisteren duiden op ‘short’-dekking (lees: terugkoop van baisseposities).

The Kraft Heinz Company (KHZ) vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

De koersstijging gisteren (+3,9%) in het aandeel The Kraft Heinz Co. (KHZ) is de grootste stijging sinds de opwaartse koersuitbraak in februari dit jaar boven de koerstop van augustus vorig jaar. Mogelijk zijn er marktpartijen die de rally van $ 35 naar $ 45 hebben gemist en nu de kans zien om alsnog te profiteren van een stijging naar $ 45. “Oude weerstand wordt nieuwe steun” is een bekend technisch fenomeen in de rolwisseling tussen toppen en bodems. Een beweging waarin 38,2% van de complete stijgingsfase wordt gecorrigeerd is ook een veelvoorkomend technische conditie. Er zijn dus drie redenen waarom het aandeel The Kraft Heinz Co. opeens weer in de smaak valt onder beleggers.

Kellogg’s Company (K) + dagelijkse handelsomzetten

De defensieve voedingssector is na de daling in maart vorig jaar achtergebleven bij het brede aandelenherstel in Wall Street. De top in het voedingsmiddeldenbedrijf Kellog’s Company (K) werd ruim een jaar geleden bereikt rond $ 71 en sindsdien tekent zich een dalend trendkanaal af. In de afgelopen maanden is rond $ 61 een aantal keren de basis gelegd voor een herstelpoging. Gisteren steeg Kellog’s ca. 2,1%. Het opwaarts koerspotentieel bedraagt bij de actuele koers rond $ 63 slechts vijf procent. Bij $ 66 kan de dalende weerstandlijn opnieuw aanbod uitlokken. De beurskoers wist gisteren niet boven de hoogste koers van een dag eerder te eindigen. Die andere twee genoemde aandelen in de blog vandaag liggen waarschijnlijk wat beter in de maag.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×