TA: ‘Vastgoed of waarschijnlijk verkeerd?’

Aandelenkoersen hebben zich dit jaar behoorlijk goed hersteld van de kerstcrash van 2018. Obligaties presteren ook opvallend goed. Wat is het fundament nu in beursgenoteerd vastgoed?

iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP)

iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP)

De Europese vastgoedtracker iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP) bevindt zich technisch beoordeel op een belangrijke kruising. Het stijgende trendkanaal dat zich sinds de bodem in 2009 aftekent is eind vorig jaar neerwaarts gebroken. De notering zakte ook terug onder de koerstoppen van 2007. Maar het ingezette herstel geeft vastgoedinvesteerder weer hoop. Deze hoop lijkt overigens vals, want er tekent zich sinds 2015 een stijgend wigpatroon af. In technisch vakjargon mogen we spreken van een ‘ending diagonal’. Deze woordkeuze suggereert het einde van een positieve trend, omdat de wig recent aan de onderkant werd gebroken. De opleving levert waarschijnlijk elk moment een lagere top op.

TR Property Investment Trust

TR Property Investment Trust (notering LSE te Londen)

Zojuist zijn via een trendfasemodel de technische condities nagelopen van de FTSE-250 index. In deze Britse aandelenindex trok de daling van de beurskoers van TR Property Invesment Trust de aandacht vanwege de actuele verkoopdruk. Deze verkoopdruk geschiedt bij een dalend 4-weeks gemiddelde en dalend 24-weeks gemiddelde. Een studie van de koersgrafiek brengt de contouren van een (H)oofd(S)choudertop in beeld. De opgaande trend werd vorig jaar al neerwaarts verlaten en het rode (24)weeks gemiddelde blijft onafgebroken dalen. Dit is niet gunstig voor Britse beleggers die Brits vastgoed beleggen.

AEX-index

AEX-index op basis van slotkoersen + Directional Movement Indicator

De opwaartse krachten in de AEX-index hebben volgens de dagelijkse metingen in de Directional Movement Indicator op 6 februari 2019 de positieve energie verbruikt (zie groene DMI-lijn). Op 25 februari werd een hoogste notering in de Average Directional Movement (ADX) gemeten (zie blauwe lijn). Het gaspedaal vooruit is niet langer ingetrapt. Kortom, het vervoersvehicle dat AEX heet komt vanzelf tot stilstand. Momenteel strijden de positieve en de negatieve krachten een onbesliste wedstrijd. Een vroege indicatie wie er als winnaar uit de bus komt, wordt verkregen zodra de groene of rode DMI boven de blauwe ADX-lijn noteert.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27