TA: ‘Vliegt Tesla uit de bocht?’

De Amerikaanse producent van electrische auto’s, zonnepanelen en batterijpakketten TESLA Inc. en de oprichter Elon Musk weten de aandelenbeleggers in het aandeel Tesla met moeite binnen de vangrails te loodsen. Wanneer vliegen de aandelenbeleggers in Tesla uit de bocht?

TESLA INC.(TSLA) vanaf 2018

Het aandeel Tesla (TSLA) raakte de vangrail aan de bovenkant in augustus 2018 op een koersniveau ($ 387,46) waar in 2017 (niet getoond)  het aandeel ook weer rechtsomkeert maakte naar de vangrail aan de onderkant rond $ 260. De slingerbewegingen betreffen koersdalingen van ca. 33% afgewisseld door koersstijgingen van ca. 50%. Terwijl Wall Street sinds eind december de weg naar opstuurt, stuurt Tesla de andere kant op. Gisteren daalde Tesla Inc. met ruim 8% naar aanleiding van tegenvallende productiecijfers. Technisch goed nieuws is het feit dat vanaf de 10% lagere openingskoers er zich vrijwel direct weer kopers meldden. Dit bewijst dat dit aandeel vooral geschikt is voor de echte actieve aandelencoureurs.

TESLA INC.(TSLA) vanaf 2018

NETEASE INC. (NTES) vanaf 2009 + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Het Chinese internetbedrijf NetEase Inc. (NTES) noteert in de Verenigde Staten aan de Nasdaq en is in de afgelopen 10 jaar (vanaf 1 april 2009) met ca. 911% in waarde gestegen. Dat is bijna twee keer zoveel dan de koersprestaties van de Nasdaq-100 index (+ 482%) in de vergelijkbare periode. Met name vanaf begin 2015 nam het performanceverschil ten gunste van NetEase toe, totdat vorig jaar een trendomslag plaatsvond. Sinds het dieptepunt medio september heeft NetEase het weer net even gemakkelijker, zo blijkt uit de (roze) stijgende relatieve sterktelijn. Maar absoluut interessant is de opwaartse doorbraak boven de (gele) neklijn van een omgekeerd (H)oofd(S)chouderbodempatroon. Boven $ 250 ontstaat er opwaarts koerspotentieel naar $ 340.

NETEASE INC. (NTES) vanaf 2009 + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

AEX-index

Institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en professioneel fondsbeheerders, kiezen voor zover zij gebruik maken van technische analyse vaak voor een blik op het 200-daags koersgemiddelde. Beurskoersen boven het 200-daags gemiddelde worden beoordeeld als een positieve trendconditie. De actieve marktparticipanten willen dit gemiddelde ook wel combineren met het 50-daags gemiddelde. De kruisingen tussen deze gemiddelden leveren dan koop- en verkoopsignalen op. Sinds januari 1983 zijn er 23 signalen geweest, waarvan 13 winstgevend. De ontwikkeling van de resultaten toont  na de top in de AEX bij 563,98 in 2007 een gestage weg verder omhoog. Dat schept vertrouwen! Wist u dat afgelopen week in de AEX-index het afgeleide 50-daags gemiddelde opnieuw boven het 200-daags gemiddelde is gestegen?

Kijk hier de masterclass van Edward Loef over Technische Analyse terug:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker