Aandeel Ahold Delhaize

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Ahold Delhaize? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel.

Koninklijke Ahold Delhaize N.V.
ISIN: NL0011794037
Tickercode: AD | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Ahold Delhaize kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Ahold Delhaize

Het aandeel Ahold krijgt een tik op de Amsterdamse beurs, ondanks de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma en een verhoging van het dividend. Ahold kende in 2018 een zeer sterke vrije kasstroom van € 2,3 miljard, maar verloor in Nederland wel wat marktaandeel. De kaspositie kan het supermarktconcern dan ook goed gebruiken om nieuwe investeringen te doen. Het concern zet bijvoorbeeld vol in op innovaties op online gebied om de Amerikaanse retail gigant Amazon.com buiten de deur te houden.

Update 15 juli 2016: Aandeel Ahold; alles wat u moet weten over de reverse stock split

Als men tegenwoordig over een oer-Hollands aandeel praat, komt vaak het aandeel Ahold naar voren. Het aandeel presteert de afgelopen jaren sterk en keert jaarlijks een stabiel dividend uit aan de aandeelhouders. Toch heeft de moedermaatschappij van Albert Heijn ook slechtere tijden gekend. 

Koers van het aandeel Ahold afgelopen jaren

De geschiedenis van het aandeel Ahold

Koninklijke Ahold is in 1887 opgericht en is vooral bekend van haar Albert Heijn filialen. De gelijknamige oprichter nam in dat jaar een kruidenierswinkeltje over van zijn vader. De ondernemer was vastbesloten om door te groeien.

Nadat het tweede was filiaal geopend, kwam alles in een stroomversnelling. De winkels sloegen aan bij Nederlandse consumenten en Ahold bleef groeien. In 1948 werd al het harde werken bekroond met een beursgang.

Toch is de geschiedenis van Ahold niet alleen rozengeur en maneschijn. Begin 2003 werden beleggers opgeschrikt door een groot boekhoudschandaal die het bedrijf nog jarenlang is blijven achtervolgen. De koersreactie is goed terug te zien in de grafiek van het aandeel; in die periode sloot het aandeel Ahold de dag 63% lager af.

Koersverloop na schandaal aandeel Ahold

Het aandeel Ahold tegenwoordig

Het schandaal is inmiddels achter de rug en volledig afgewikkeld. De koers is flink herstelt en het aandeel behoort dit jaar tot de best presterende aandelen in de AEX-index. De fusie tussen het Belgische Delhaize Groep en Ahold, lijkt het aandeel een nieuwe boost te hebben gegeven.

Vorig jaar juni werd bekend dat Delhaize en Ahold gaan fuseren. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Ahold Delhaize waarvan het hoofdkantoor in Nederland komt te staan. Op dit moment zijn beide aandelen echter nog apart genoteerd.

Koers aandeel Ahold ten opzichte van de AEX-index

In bovenstaande grafiek is de relatief sterke prestatie van Ahold goed terug te zien. De koers van het aandeel is vergeleken met de AEX-index, die het afgelopen twee jaar beduidend slechter deed dan het aandeel Ahold.

De sterke koersprestaties van het aandeel Ahold is uiteraard geen toeval. Het is een stabiele onderneming dat de afgelopen jaren heeft bewezen nog altijd flinke omzetgroei te kunnen genereren. En ‘stabiele en groeiende ondernemingen’ zijn woorden waar beleggers dol op zijn. Daarnaast is het dividendrendement op de huidige koers ongeveer 2,5%.

(Omzet in miljarden euro’s)

 2013  2014  2015  2016*  2017*  2018*
 32,6  32,8  38,2  42,6  44,2  46,9

* De jaren 2016 t/m 2018 zijn verwachtingen van door Bloomberg geraadpleegde analisten.

In bovenstaande tabel is de omzetgroei goed terug te zien. Ook voor de komende jaren wordt een verdere omzetgroei verwacht. In bovenstaande cijfers is de fusie met Delhaize echter nog niet verwerkt.

Ahold in vergelijking met concurrenten

Koers Ahold in vergelijking met haar concurrenten

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat Ahold het in vergelijking met haar concurrenten uitstekend doet. Het Nederlandse bedrijf moet alleen Delhaize Groep voor zich dulden. Dit heeft mede te maken met de fusie met Ahold, die de koers van de Belgische supermarktketen een extra steun heeft gegeven.

Albert Heijn weet goed in te spelen op de veranderende wensen van de consument. Zo was het bedrijf er vroeg bij met het online boodschappen doen. Op de makkelijk te bedienen website van het bedrijf kunnen alle producten die u wenst worden besteld. Vervolgens kunt u zelf een tijdstip kiezen waarop de boodschappen bezorgd moet worden. Vanuit uw luie stoel zorgt Albert Heijn ervoor dat de boodschappen netjes bij u thuis worden afgeleverd.

Ook de overname van Bol.com legt de onderneming geen windeieren. De omzet bij de online winkel is het afgelopen jaar met 23% gestegen. Ook voor de komende jaren wordt een verdere stijging verwacht aangezien online winkelen steeds populairder wordt. Dit is iets waar Ahold goed op in weet te spelen.

Belangrijke niveaus in de grafiek

Sinds eind 2015 bevindt de koers van het aandeel Ahold zich in een zijwaartse trend. Ondanks de nodige onzekerheid en volatiliteit op de beurzen wereldwijd, weet het defensieve aandeel te consolideren op een hoog niveau.

Belangrijke koersniveaus in de grafiek van het aandeel Ahold

Momenteel bevindt de koers van het aandeel zich zelfs aan de bovenkant van het gegeven trendkanaal. Rond de koers van € 21 is een weerstand gevormd die al meerdere malen getest is. Mocht deze weerstand opwaarts worden gebroken, dan mag op basis van technische analyse een verdere koersstijging worden verwacht.

Blijkt dat het breken van de weerstand toch nog een brug te ver is en de koers ketst hier op af, dan is het goed mogelijk dat de onderkant van het trendkanaal weer wordt opgezocht. Dit niveau ligt rond een koers van € 18,20. Handelt u in het aandeel Ahold en bent u op zoek naar goede koop of verkoop momenten? Houd beide niveaus dan goed in de gaten; deze kunt u wellicht gebruiken voor het timen van uw handelingen.

Het aandeel Ahold Delhaize kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Ahold Delhaize. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel Ahold Delhaize

Aandelen kopen

Ahold Delhaize: Analyses & tipsWaarom in aandelen van Ahold Delhaize beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Ahold Delhaize. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Ahold Delhaize kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Ahold Delhaize

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Ahold Delhaize : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Ahold Delhaize: Bedrijfsinformatie Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Koninklijke Ahold Delhaize werd opgericht in 1887 en heeft haar hoofdkantoor in Zaandam. Koninklijke Ahold Delhaize is het resultaat van een fusie tussen Koninklijke Ahold en Delhaize. De retailer baat supermarkten uit in Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf is goed voor 6.600 supermarkten en stelt zo’n 370.000 mensen tewerk. Wekelijks komen er 50 miljoen klanten over de vloer van de retailer. Ahold Delhaize is de moedermaatschappij en biedt haar producten aan via verschillende supermarkten waarvan Albert Heijn en Delhaize de bekendste zijn.