Fundamentele analyse uitleg

Fundamentele analyse is het berekenen van de intrinsieke waarde. Dit kan worden toegepast op bedrijven of aandelen. Financiële cijfers vormen de basis voor een oordeel over de (relatieve) aantrekkelijkheid. Fundamentele analyse probeert via verschillende methoden tot een schatting te komen wat de werkelijke waarde is. Voorbeelden zijn de winst per aandeel, vrije kasstroom, het dividend, EBITDA en de balans.

De onderstaande artikelen leggen verschillende manieren uit om met fundamentele analyse tot een juiste waardering te komen. Zowel de theorie als het zelf maken van een fundamentele analyse en het handelen met behulp van financiële ratio's en kencijfers komen aan bod.

Verdienmodellen: Betekenis en voorbeelden invloed nieuwe technologie

Een nieuw verdienmodel kan veel invloed hebben. Wat is een verdienmodel en hoe beïnvloedt het de waardering van een bedrijf? U leest het in dit artikel.

Lees verder

Cashflow berekenen & betekenis: Hoe pas ik de juiste berekening toe

Cashflow is nog belangrijker dan winst, maar wat is de betekenis en hoe bereken je de cashflow? In dit artikel alles over kasstromen en het gebruik ervan.

Lees verder

Inkoop eigen aandelen: uitleg & voor- en nadelen

De inkoop van eigen aandelen wint aan populariteit. Steeds meer bedrijven kopen eigen aandelen in, maar wat zijn de voor- en nadelen voor aandeelhouders en beleggers?

Lees verder

Alle dividend aristocrats & een selectie van de beste aandelen

Dividend aristocrats hebben een traditie van achtereenvolgende dividend verhogingen. De betrouwbaarheid zorgt ervoor dat beleggers er op kunnen bouwen.

Lees verder

Wat is dividend? Betekenis dividend en berekenen dividendrendement

Wat is dividend? Het belang van dividend, de betekenis en hoe het dividendrendement te berekenen komen allen in dit artikel aan bod.

Lees verder

Macro, micro & meso analyse uitgelegd

Er zijn meerdere manieren om de economie te analyseren. In dit artikel worden macro, micro en meso analyse uitgelegd aan de hand van voorbeelden.

Lees verder

Intrinsieke waarde: betekenis en berekening

Wat is de intrinsieke waarde van aandelen/opties en goud? Hoe wordt de intrinsieke waarde berekend. Wat zijn de voor- en nadelen van de intrinsieke waarde?

Lees verder

Hoe waardeert u een aandeel? | Fundamentele analyse

Hoe kunt u de waarde van aandelen berekenen? Expert Wubbe Bos vertelt hoe hij de waarde van aandelen berekent a.d.h.v. intrinsieke waarde en koersverloop.

Lees verder

Betekenis ondernemingswaarde & aandeelhouderswaarde

De ondernemingswaarde en aandelenwaarde zijn belangrijk bij het waarderen van een bedrijf. Dit artikel legt de betekenis uit en laat de berekening zien.

Lees verder

Winst per aandeel berekenen

De winst per aandeel, afgekort tot WPA, bereken je door de winst te delen door de uitstaande aandelen*. De WPA helpt om de waarde van aandelen te berekenen.

Lees verder

Omgekeerde rentecurve: Moet u vrezen voor een recessie?

De omgekeerde rentecurve zorgt de afgelopen weken voor recessieangst. Beleggers doen een stapje terug nu aandelen in de VS weer rond de all time high staan.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×