Fundamentele analyse uitleg

In de rubriek “Fundamentele analyse uitleg” bespreken de beleggingsexperts van LYNX de verschillende facetten van Fundamentele Analyse. Zowel de theorie als het zelf maken van een fundamentele analyse en het handelen met behulp van financiële ratio's en kencijfers komen aan bod.

Macro, micro & meso analyse uitgelegd

Er zijn meerdere manieren om de economie te analyseren. In dit artikel worden macro, micro en meso analyse uitgelegd aan de hand van voorbeelden.

Lees verder

Intrinsieke waarde: betekenis en berekening

Wat is de intrinsieke waarde van aandelen/opties en goud? Hoe wordt de intrinsieke waarde berekend. Wat zijn de voor- en nadelen van de intrinsieke waarde?

Lees verder

Hoe waardeert u een aandeel? | Fundamentele analyse

Hoe kunt u de waarde van aandelen berekenen? Expert Wubbe Bos vertelt hoe hij de waarde van aandelen berekent a.d.h.v. intrinsieke waarde en koersverloop.

Lees verder

Betekenis ondernemingswaarde & aandeelhouderswaarde

De ondernemingswaarde en aandelenwaarde zijn belangrijk bij het waarderen van een bedrijf. Dit artikel legt de betekenis uit en laat de berekening zien.

Lees verder

Winst per aandeel berekenen

De winst per aandeel, afgekort tot WPA, bereken je door de winst te delen door de uitstaande aandelen*. De WPA helpt om de waarde van aandelen te berekenen.

Lees verder

Omgekeerde rentecurve: Moet u vrezen voor een recessie?

De omgekeerde rentecurve zorgt de afgelopen weken voor recessieangst. Beleggers doen een stapje terug nu aandelen in de VS weer rond de all time high staan.

Lees verder

Quick ratio berekenen + betekenis

Hoe bereken je de quick ratio? Wat is de quick ratio formule? En wat is de betekenis van de quick ratio? Alles wordt in dit artikel uitgelegd.

Lees verder

Rentabiliteit berekenen: de betekenis en uitleg met voorbeeld

De rentabiliteit is te berekenen door middel van formules. In dit artikel uitleg, formules & voorbeelden hoe u de rentabiliteit of rendement kan berekenen.

Lees verder

Solvabiliteit en liquiditeit berekenen & uitleg

De liquiditeit kijkt naar de korte termijn, terwijl solvabiliteit ook naar de langere termijn kijkt. Wat zijn solvabiliteit en liquiditeit?

Lees verder

Verschil EBIT & EBITDA berekenen & uitleg

EBIT en EBITDA worden veel gebruikt door beleggers en investeerders om de waarde van bedrijven te berekenen. Wat is nu het nut en de betekenis van deze termen? In dit artikel wordt uitgelegd hoe EBIT en EBITDA te berekenen. Wat is de oorsprong van EBIT en welke voor- en nadelen kleven er aan het gebruik van EBITDA?

Lees verder

Fundamentele analyse: welk aandeel kiest u?

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar de resultaten en verwachtingen binnen een onderneming. Het is een tegenhanger van de technische analyse.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27