Fundamentele analyse uitleg

In de rubriek “Fundamentele analyse uitleg” bespreken de beleggingsexperts van LYNX de verschillende facetten van Fundamentele Analyse. Zowel de theorie als het zelf maken van een fundamentele analyse en het handelen met behulp van financiële ratio's en kencijfers komen aan bod.

Cashflow berekenen & betekenis: Hoe pas ik de juiste berekening toe

Cashflow is nog belangrijker dan winst, maar wat is de betekenis en hoe bereken je de cashflow? In dit artikel alles over kasstromen en het gebruik ervan.

Lees verder

Inkoop eigen aandelen: uitleg & voor- en nadelen

De inkoop van eigen aandelen wint aan populariteit. Steeds meer bedrijven kopen eigen aandelen in, maar wat zijn de voor- en nadelen voor aandeelhouders en beleggers?

Lees verder

Alle dividend aristocrats & een selectie van de beste aandelen

Dividend aristocrats hebben een traditie van achtereenvolgende dividend verhogingen. De betrouwbaarheid zorgt ervoor dat beleggers er op kunnen bouwen.

Lees verder

Wat is dividend? Betekenis dividend en berekenen dividendrendement

Wat is dividend? Het belang van dividend, de betekenis en hoe het dividendrendement te berekenen komen allen in dit artikel aan bod.

Lees verder

Macro, micro & meso analyse uitgelegd

Er zijn meerdere manieren om de economie te analyseren. In dit artikel worden macro, micro en meso analyse uitgelegd aan de hand van voorbeelden.

Lees verder

Intrinsieke waarde: betekenis en berekening

Wat is de intrinsieke waarde van aandelen/opties en goud? Hoe wordt de intrinsieke waarde berekend. Wat zijn de voor- en nadelen van de intrinsieke waarde?

Lees verder

Hoe waardeert u een aandeel? | Fundamentele analyse

Hoe kunt u de waarde van aandelen berekenen? Expert Wubbe Bos vertelt hoe hij de waarde van aandelen berekent a.d.h.v. intrinsieke waarde en koersverloop.

Lees verder

Betekenis ondernemingswaarde & aandeelhouderswaarde

De ondernemingswaarde en aandelenwaarde zijn belangrijk bij het waarderen van een bedrijf. Dit artikel legt de betekenis uit en laat de berekening zien.

Lees verder

Winst per aandeel berekenen

De winst per aandeel, afgekort tot WPA, bereken je door de winst te delen door de uitstaande aandelen*. De WPA helpt om de waarde van aandelen te berekenen.

Lees verder

Omgekeerde rentecurve: Moet u vrezen voor een recessie?

De omgekeerde rentecurve zorgt de afgelopen weken voor recessieangst. Beleggers doen een stapje terug nu aandelen in de VS weer rond de all time high staan.

Lees verder

Quick ratio berekenen + betekenis

Hoe bereken je de quick ratio? Wat is de quick ratio formule? En wat is de betekenis van de quick ratio? Alles wordt in dit artikel uitgelegd.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker