Fundamentele analyse uitleg
Fundamentele analyse is het berekenen van de intrinsieke waarde. Dit kan worden toegepast op bedrijven of aandelen. Financiële cijfers vormen de basis voor een oordeel over de (relatieve) aantrekkelijkheid. Fundamentele analyse probeert via verschillende methoden tot een schatting te komen wat de werkelijke waarde is. Voorbeelden zijn de winst per aandeel, vrije kasstroom, het dividend, EBITDA en de balans.De onderstaande artikelen leggen verschillende manieren uit om met fundamentele analyse tot een juiste waardering te komen. Zowel de theorie als het zelf maken van een fundamentele analyse en het handelen met behulp van financiële ratio's en kencijfers komen aan bod.
Een nieuw verdienmodel kan veel invloed hebben. Wat is een verdienmodel en hoe beïnvloedt het de waardering van een bedrijf? U leest het in dit artikel.
Cashflow is nog belangrijker dan winst, maar wat is de betekenis en hoe bereken je de cashflow? In dit artikel alles over kasstromen en het gebruik ervan.
De inkoop van eigen aandelen wint aan populariteit. Steeds meer bedrijven kopen eigen aandelen in, maar wat zijn de voor- en nadelen voor aandeelhouders en beleggers?
Dividend aristocrats hebben een traditie van achtereenvolgende dividend verhogingen. De betrouwbaarheid zorgt ervoor dat beleggers er op kunnen bouwen.
Wat is dividend? Het belang van dividend, de betekenis en hoe het dividendrendement te berekenen komen allen in dit artikel aan bod.
Er zijn meerdere manieren om de economie te analyseren. In dit artikel worden macro, micro en meso analyse uitgelegd aan de hand van voorbeelden.
Wat is de intrinsieke waarde van aandelen/opties en goud? Hoe wordt de intrinsieke waarde berekend. Wat zijn de voor- en nadelen van de intrinsieke waarde?
Hoe kunt u de waarde van aandelen berekenen? Expert Wubbe Bos vertelt hoe hij de waarde van aandelen berekent a.d.h.v. intrinsieke waarde en koersverloop.
De ondernemingswaarde en aandelenwaarde zijn belangrijk bij het waarderen van een bedrijf. Dit artikel legt de betekenis uit en laat de berekening zien.
De winst per aandeel, afgekort tot WPA, bereken je door de winst te delen door de uitstaande aandelen*. De WPA helpt om de waarde van aandelen te berekenen.
De omgekeerde rentecurve zorgt de afgelopen weken voor recessieangst. Beleggers doen een stapje terug nu aandelen in de VS weer rond de all time high staan.