Artikel laten voorlezen

Beleggers hebben gisteren razend enthousiast gereageerd op de toespraak van Jerome Powell na het bijbehorende rentebesluit. De Fed liet de rente ongewijzigd, maar hintte nog steeds op 3 renteverlagingen later dit jaar. Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte dat een sterke arbeidsmarkt de centrale bank niet zal weerhouden van het verlagen van de rente. De Fed zal echter blijven zoeken naar bevestiging dat de inflatie dichter in de buurt komt van de doelstelling van 2% van de centrale bank, zeker na de recente reeks aan hoger dan verwachte inflatiecijfers.

De Dow en de Nasdaq Composite klommen beiden meer dan 1%, terwijl de S&P 500 een stijging van ongeveer 0,9% liet optekenen. Een blikvanger in de sessie was de prestatie van kleinere bedrijven; de Russell 2000 index voegde bijna 2% toe. Ook in de sectoren financiën en technologie waren sterke stijgingen te zien. Het nieuws had ook impact op de obligatiemarkt: de 10-jaars Amerikaanse staatsrente zag een daling van 5 basispunten het rendement, evenals de 2-jaarsrente.

Het aandeel Micron Technologgy maakte gisteren een opvallende sprong van meer dan 16%. Deze stijging kwam na het publiceren van beter-dan-verwachte winstcijfers. Aan de andere kant van het spectrum bevond zich de discount retailer Five Below, wiens aandelen meer dan 12% daalden. Het bedrijf kon de verwachtingen voor het laatste kwartaal van 2023 niet waarmaken en bovendien werd een zwakke outlook afgegeven.

Vanochtend klommen de beursfutures verder omhoog, omdat beleggers blij zijn met de dovishe geluiden vanuit de Fed. Vandaag kijkt de markt uit naar cijfers over werkloosheidsaanvragen en de bestaande huizenverkopen. Ook de kwartaalcijfers van bedrijven als Darden Restaurants, FedEx en Nike worden gevolgd.

Goud blinkt uit

De goudprijs vertoont een opmerkelijke rally, die op donderdag een historisch hoogtepunt bereikten. Met de verwachtingen van mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve in de tweede helft van 2024, voorspellen analisten dat de goudprijzen zelfs zouden kunnen stijgen tot $2.300 per ounce. Goud, dat momenteel voor $2.203 per ounce wordt verhandeld, wordt vaak gezien als een veilige haven, vooral in tijden van lage rentetarieven en economische onzekerheid. Opvallend genoeg krijgt de goudrally nog beperkte media-aandacht.

Azië in de lift & Europa start hoger

De Japanse Nikkei 225 sloot 2,03% hoger op 40.815,66 en bereikte daarmee een nieuw hoogste punt aller tijden, net als de Topix, die 1,64% hoger sloot op 2.796,21. De Hang Seng index in Hongkong steeg 2,18%, terwijl de CSI 300 op het Chinese vasteland vlak bleef.

De Europese markten stevenen donderdag af op een zeer positieve opening, waarbij beleggers in de regio letten op de meest recente monetaire beleidsbeslissingen van de Bank of England, Norges Bank en de Zwitserse nationale bank. Het optimisme onder beleggers volgt op het rentebesluit van de Fed.

Beursagenda

Donderdag 21 maartDE – Productie PMI
DE – Diensten PMI
EUR – ECB maandrapport
EUR – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Leading index VS
09:30
09:30
10:00
10:00
13:30
14:45
15:00
15:00
Vrijdag 22 maartJPY – Nationale CPI
DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – ifo bedrijfsklimaat index
00:30
10:00
10:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

Alles over opties

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.