Artikel laten voorlezen

De S&P 500 & Nasdaq 100 futures laten vanochtend een lichte stijging zien. Dit volgt echter op een scherpe daling van alle drie de grote indices. De Dow Jones daalde met 1,04%, de S&P 500 zakte met 1,02% en de Nasdaq Composite verloor 1,65%. Grote technologiebedrijven zoals Apple en Microsoft hadden het zwaar, waarbij Apple bijna 3% daalde na een rapport over een daling van de iPhone-verkopen in China met 24% in de eerste zes weken van 2024. Ook werd de smartphone-maker een boete opgelegd van € 1,8 miljard voor machtsmisbruik. De zaak werd enkele jaren geleden aangespannen door Spotify. Beleggers grepen het tegenvallende nieuws aan om niet alleen Apple, maar ook andere big tech aandelen te verkopen.

Na de reguliere handelsuren maakte CrowdStrike een sprong van meer dan 20% na een sterke kwartaalrapport en positieve vooruitzichten voor het hele jaar. Het aandeel Nordstrom daalde echter met 9% na een waarschuwing voor mogelijke omzetdalingen in 2024. Amerikaans warenhuiswinkelketen Target steeg met ruim 12%, na beter dan verwachte resultaten over het voorgaande kwartaal.

Voor vandaag staat de voordracht van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de House Financial Services Committee op de agenda. Beleggers zullen op zoek gaan naar duidelijkheid over het monetaire beleid en aanwijzingen over de timing van verwachte renteverlagingen dit jaar. Ook verschijnt het voorlopige banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, dat meer inzicht moet geven over de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Analisten voorspellen dat er in de maand februari 149.000 nieuwe banen zijn bijgekomen.

Azië in het groen, Europa opent vlak

Vannacht zagen we een verdeeld beeld op de markten in Azië-Pacific, waarbij de beurs in Hongkong de leiding nam. De Hang Seng-index steeg met meer dan 2%, terwijl de aandelen in het Chinese vasteland daalden, waardoor de CSI 300 met 0,6% afnam. In Japan sloot de Nikkei 225 index nipt lager.

In Europa zijn de markten op weg naar een vlakker opening, terwijl het Verenigd Koninkrijk zich voorbereid op de begrotingsverklaring van 2024. De verwachting is dat kanselier Jeremy Hunt, een verlaging van de National Insurance-belasting zou aankondigen.

Goud en Bitcoin als digitaal goud deden gisteren een stapje terug. Beide assets noteren echter rondom all-time highs. Mogelijk profiteren ze van de verwachting van beleggers dat de rente dit jaar fors zal worden verlaagd.

Beursagenda

Woensdag 6 maartDE – Handelsbalans
EUR – Detailhandelsverkopen
VS – ADP banenrapport
VS – Jobless claims
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
VS – JOLT’s vacatures
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Daly spreekt
VS – Beige Book
08:00
11:00
14:15
16:00
16:00
16:30
16:30
18:00
20:00
Donderdag 7 maartCNY – Export
CNY – Import
EUR – ECB rentebesluit
VS – Jobless claims
VS – FOMC-lid Mester spreekt
04:00
04:00
14:15
14:30
14:30
Vrijdag 8 maartJPY – Uitgaven gezinnen
DE – Industriële Productie
EUR – BBP
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – Werkloosheidscijfers
VS – WASDE-rapport
00:30
08:00
11:00
14:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.