Artikel laten voorlezen

Na een vrij kalme handelsdag zagen we in het laatste handelsuur nog een sprint omhoog. Daarbij steeg de S&P 500 met 0,86% naar 5.248 punten en kon de Nasdaq Composite een winst van 0,51% bijschrijven. Aandelen gingen over een breed front omhoog, waarbij de sterke prestaties van bankaandelen opvielen. Het aandeel Apple steeg met 2,1%. De S&P 500 staat voor dit jaar op ongeveer 10% winst, wat het beste eerste kwartaal zou betekenen sinds 2019.

Beleggers verwerkten opmerkingen van Fed-bestuurder Christopher Waller over toekomstige renteverlagingen. Waller gaf aan dat recente teleurstellende inflatiegegevens pleiten voor het uitstellen van renteverlagingen door de Fed. De markt gelooft deze woorden blijkbaar niet volledig. Uit de Fed Fund Futures blijkt dat traders de kans op een eerste renteverlaging in juni nog altijd op 64% schatten. Een dag eerder lag dat percentage nog op 70%, dus de zekerheid is wel iets afgenomen na de uitspraken van Waller.

De risicobereidheid onder beleggers blijft aanwezig. Het betreft een vrij kalme week tot dusver, maar vandaag verschijnen er meer macro economische cijfers. Zo worden vanmiddag de wekelijkse werkloosheidsclaims, het bruto binnenlands product en het consumentenvertrouwen openbaar gemaakt.

Daarnaast wordt met belangstelling uitgekeken naar de persoonlijke inkomens-, consumentenuitgaven- en persoonlijke consumptie-uitgavengegevens die op Goede Vrijdag worden vrijgegeven. Beleggers zullen daar echter pas maandag op kunnen reageren, gezien de beurzen gesloten blijven. In Europa blijven veel beurzen echter ook nog gesloten op Paasmaandag.

Op de oliemarkt zagen we een lichte stijging na twee dagen van daling, als reactie op de laatste data over de Amerikaanse ruwe olie- en benzinevoorraden. Deze namen minder fors toe dan verwacht.

Europa start hoger

In Europa is er een positief begin voor de handel in het vooruitzicht, na een licht hogere sluiting op woensdag. Beleggers zullen vooral kijken naar bedrijfsresultaten van Lloyd’s of London en JD Sports Fashion, evenals naar de Duitse werkloosheidscijfers en de Italiaanse consumentenvertrouwensgegevens voor maart.

In Azië zagen we een gemengd beeld, met een daling van de Japanse aandelen en een recordhoogte voor Australische aandelen, mede dankzij een impuls van mijnbouwaandelen. De Japanse yen blijft zwak, wat speculaties over mogelijke overheidsinterventies voedt.

Tot slot is er het nieuws dat de Britse economie in de tweede helft van vorig jaar in een recessie is beland. Dit wordt bevestigd door de definitieve gegevens van het Office for National Statistics, met een krimp van 0,3% in het vierde kwartaal.

Beursagenda

Donderdag 28 maartDE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – BBP
VS – Chicago inkoopmanagersindex PMI
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – Voorlopige huizenverkopen
08:00
09:55
13:30
13:30
15:00
15:00
15:00
15:00
Vrijdag 29 maartVS – Goede Vrijdag
EUR – Goede Vrijdag
NYSE gesloten
Euronext gesloten

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.